BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.430,49
HABER /  GÜNCEL

Futbolun Beşiğinden

İngiliz Pemier Ligi'nde şampiyonluk yarışında kilit öneme sahip maçlardan biri oynandı...

Abone ol

İngiliz Premier Liginde geçtiğimiz haftasonu şampiyonluk yarışında kritik öneme sahip maçlardan biri oynandı.

Haftasonunda gözler Manchester derbisindeydi...

Manchester kentinin iki takımı United ve City arasındaki maçlar, tarihi nedeniyle, herhalükarda en azından kent halkını ateşleyen maçlar olagelmiştir, ancak city'nin geçtiğimiz yıllarda geçirdiği dönüşüm artık bu maçı tüm İngiliz futbol kamuoyu için dikkatlerin odağı haline getirmiş durumda.

Manchester kentinin iki takımının karşı karşıya geldiği maçta, sonucu belirleyen uzun yıllar akıllarda kalacak bir gol oldu...

Manchester derbisinden sonra gözler, hemen ardından başlayan Arsenal-Wolverhampton maçına çevrildi.

Arsenal'in lig sıralamasında liderin dört puan arkasında ikinci sırada, Wolves'un ise ligin sonunda bulunuyor olması aslında sonuca ilişkin bir sürpriz olasılığına pek kapı açmıyordu aslında.

Ama Wolves'un geçtiğimiz haftasonu United'ın bu sezonki yenilmezlik ünvanını elinden almış olması bu maça olan ilgiyi iyice artırmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz kamuoyunu meşgul eden konulardan biri oe, sezona Liverpool menejeri olarak başlayıp, 8 Ocak günü işine son verilen Roy Hogdson'ın, West Bromwich Albion takımının başına getirilmesi oldu.

Haftasonunun sonucu merakla beklnen maçlarından biri de Liverpool-Wigan karşılaşmasıydı...

Tabi bu merağın başlıca kaynağı ada futbolunun efsane isimlerinden Kenny Dalglish'in takımın başına geçmesiyle Liverpool'un yeniden doğmuş gibi görünmesiydi.

Futbolseverler Liverpool'da esmeye başlayan yeni rüzgarın İngiltere'nin en köklü ekiplerinden birini nereye götüreceğini merakla takip ediyor...