BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

Futbol Federasyonu gerekeni yapacak

Futbolda kritik gün. TFF yönetimi bugün şike soruşturmasını takip eden UEFA’nın yetkilileri ile biraraya geldi.

Abone ol

TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, belgelerin kendilerine ulaşmadığını söyleyerek kamuoyunun şu anda beklenti içine girmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

GEREKEN YAPILACAK

TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, UEFA yetkililerinin, yaptıkları görüşmede, kendilerine güvenlerini dile getirerek, ''Türk polisine ve savcılığına şike soruşturmasındaki çalışmalarından dolayı takdirlerini ilettiler. Henüz resmi belgelere sahip olmadığımız için sürecin hızlanmadığının farkındalar. Savcılıktan belgeler alındıktan sonra TFF'nin gerekeni yapacağının farkındalar'' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve beraberindeki heyet, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde, UEFA yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri tamamladılar.

SÜPER KUPA İÇİN NET KONUŞMADI

Arıboğan görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Süper Kupa finalinin oynayıp oynanmayacağı yönündeki soruya da net cevap vermeyen Arıboğan, UEFA yetkililerinin soruşturmayla ilgili kendilerine güvendiği belirtti. Arıboğan şu açıklamayı yaptı:

BELGELER GELMEDİ

"Çok başarılı bir toplantı oldu. Bu süreçte TFF'YE olan güvenlerini belirttiler.Dünyada şike benzeri olumsuzluklarla mücadelede UEFA'nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Türkiye'deki şike soruşturmasıyla ilgili savcılığın ve özellikle polisin yaptıklarından memnunlar. Onlarla yaptığımız iş birliğinden memnunlar. Resmi belgeler elimize geçmediği için sürecin ağır işlediğinin farkındalar. UEFA belgelerin elimize geçtiğinde sürecin hızlanacağının da farkında. İş birliğimiz iki tarafı da mutlu eder şekilde devam edecek.

UEFA'DAN TAM DESTEK

Resmi otoritelerin yaptığı araştırmalar sonucunda resmi belgeler henüz elimize gelmediği için Türkiye'ye ait konularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nu destekliyorlar. UEFA'nın kendi organizasyonları için sürecin akması gerektiğini söylüyorlar.  Delillerin geçen haftadan beri bize gelmesini bekliyoruz ancak bu hafta içinde geleceğini düşünüyorum.

SABIR BEKLİYORUZ

Süper Kupa finalinde Kamuoyunu beklenti içine sokmamak gerekiyor. Soruşturmanın ne kadar süreceği belli değil. Belgeler bize gelmedi sabır bekliyoruz."

YARIN SON DURUM MASAYA YATIRILACAK

Futbol Federasyonu yönetimi bugün Cenevre’de yapılacak toplantının ardından yarın tekrar İstinye’de biraraya gelip UEFA yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından son durumu masaya yatıracak.

TÜRK futbolunu sarsan şike soruşturmasında 16. güne girilirken tüm gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun, bugün İsviçre’nin Cenevre kentinde de Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) yetkilileriyle yapacağı toplantıya çevrilmişti.

"KARARLAR DEĞİŞEBİLİR" MESAJI VERİLMİŞTİ

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, geçen pazartesi yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamasında “Karar için iddianamenin mahkemece kabulü beklenecek. Lig planlandığı gibi 5 Ağustos’ta başlayacak” derken, daha sonra ise bu kararlarının değişebileceğini ifade etmişti.