BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Fujifilm: Grip ilacımız Ebola için umut verici

Japon Fujifilm firması, grip virüsüne karşı geliştirdikleri Avigan isimli ilacın Ebola hastalarının tedavisinde etkili olabileceğini söyledi. Şirket şu ana kadar bu ilaçla 4 hastayı iyileştirdiğini söylüyor.

Abone ol

Japon Fujifilm şirketinden bugün yapılan açıklamada, Avigan adlı grip virüsü ilacının Ebola için hayli etkin bir tedavi olmasını beklediklerini söyledi.

Bir zamanların en büyük fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerinde lider markalarından Fujifilm, başka iş kollarına da girmiş durumda ve ilaç sektöründe de ağırlığını artırıyor.

Şirket, 2008'de Ebola salgınıyla mücadele için adı öne çıkarılan Avigan adlı ilacının sahibi Toyama Chemical Co'yu satın almıştı.

Reuters haber janası Fujifilm'in Yönetim Kurulu Başkanı Shigetaka Komori, bir basın toplantısında, "Şu ana kadar dört Ebola hastası Avigan ilaç tedavisiyle iyileşti" şeklinde konuştu.

Shigetaka "İlacın, hastalığın tedavisinde etkin olacağına inanıyoruz" dedi.

Amerikalı doktor taburcu edildi

Öte yandan, New York'ta ilk kez Ebola teşhisi konan kişi olan Amerikalı doktor Craig Spencer, tedavi olduktan sonra bugün hastaneden taburcu edildi.

New York şehri sağlık yetkilileri, "Craig Spencer için Ebola virüsü tehlikesinin geçtiğini" bildirdi.

Dr. Spencer'ın New York'taki evi tamamen virüsten temizlendi.

Spencer'ın New York metrosunu kullandığı ve bowling oynamaya gittiği haberleri de yetkilileri alarma geçirmişti.

New York Times'ın haberine göre, Spencer'a Ebola tedavisi için deneysel bir ilaç verilmiş, hastalıktan kurtulan bir başka Amerikalı olan Nancy Writebol'dan kan plazması nakledilmişti.