BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  POLİTİKA

Fuatavni'nin Bank Asya iddiası Meclis'e taşındı

Eski AK Parti Milletvekili İdris Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla Beylerbeyi Sarayı’nda Bank Asya toplantısı yapıldığı iddiasını Meclis'e taşıdı.

Abone ol

Dershanelerin dönüştürülmesi kararı üzerine AK Parti'den geçen yıl istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, Twitter fenomeni Fuatavni'nin iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Fuatavni, Cuhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla Beylerbeyi Sarayı’nda Bank Asya'yla ilgili toplantı yapıldığını öne sürmüştü.

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Bal, şu soruları yöneltti:

BANK ASYA İÇİN TALİMAT İDDİASI


- 20 Ağustos 2014 tarihinde Beylerbeyi Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sizinle beraber, BDDK, SPK ve TMSF Başkanları ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katıldığı bir toplantı yapıldığı, bu toplantıda Tayyip Erdoğan’ın Asya Katılım Bankası A.Ş.’ye baskı yapılarak el konulması için talimat verdiği iddiası doğru mudur?

- İddia edilen toplantıda alınan kararın bir sonucu olarak Bank Asya’ya el koyma amacıyla sermaye yeterliliği Bankasya’dan daha kötü durumda bulunan 10 bankanın da ‘yakın izlemeye’ alındığı doğru mudur?

- Bankacılık Kanunu’nun 68. madde kapsamında takipte olan Kamu Bankası var mıdır?