BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni'nin yazması neyi değiştiriyor ki?

14 Aralık'ta cemaat medyasına yapılan operasyonun yankıları hala sürüyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, yapılan operasyonların 17-25 aralık operasyonlarına gölge düşürmek için yapıldığını belirtti ve MHP olarak basına yapılan bu operasyonları hangi basın olursa olsun desteklemeyeceklerini söyledi.

14 Aralık operasyonunu önceden haber veren Fuat Avni'ye ilişkin de Yusuf Halaçoğlu, ilginç bir iddiada bulundu. Fuat Avni diye biri olmadığını belirten Halaçoğlu, "Fuat Avni'nin tek kişi olduğunu sanmıyorum Bu işlerin kotarıldığı yerden bilgisi olan birisi ya da içeriden bilgi aktarılan bir yapı olarak düşünülebilir" dedi.

Halaçoğlu'nun açıklamaları şöyle:

UNUTTURMAYA YÖNELİK

Basına yapılacak böyle bir operasyonu desteklememiz ve buna onay vermemiz mümkün değil. Basının tarafsız ve özgür olması lazım ama Türkiye'de basın da tarafsız değil malesef. MHP olarak, yapılan bu operasyonun 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını unutturmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz.

Dün iç içe olan insanların bugün birbirleriyle bu denli takışmalarını ibret olarak görüyoruz. Ama ne olursa olsun makul şüpheye dayalı bu operasyonları desteklememiz söz konusu değil.

Operasyonun Taşhiye Örgütüne dayandırılıyor olmasını nasıl karşıladığını sorduğumuz Halaçoğlu şunları söyledi:

HALK NASILSA ANLAMIYOR

Uydurabildiğiniz kadar her şeyi uydurabilirsiniz, daha önce Haşhaşiler vardı şimdi ortaya bir kavram kargaşası olarak Taşhiyeciler atıldı, nasılsa halk bunu anlamıyor, söylediklerinize halkı inandırmanız için geniş bir yandaş basınınız var, onlarla her şeyi yapabilirsiniz. Kendilerini emniyette hissedene kadar bu operasyonları devam ettirirler diye düşünüyorum.

Operasyonun olacağını birkaç gün önceden bilen Fuat Avni'nin kim olduğuna dair bir fikri olupr olmadığını sorduğumuz Halaçoğlu Fuat Avni'nin tek kişi olduğunu sanmadığını söyledi: 

FUAT AVNİ NEYİ DEĞİŞTİRİYOR Kİ? 

Fuat Avni'nin tek kişi olduğunu sanmıyorum. Bu işlerin kotarıldığı yerden bilgisi olan birisi ya da içeriden bilgi aktarılan bir yapı olarak düşünülebilir. Yapılacaklar önceden kamuoyuna bir şekilde aktarılıyor, bundan ne kazanılıyor; önceden halk bilgi sahibi oluyor, onun dışında değişen bir şey yok, Fuat Avni'nin önceden yazmış olması neyi değiştirir ki?