BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  EKONOMİ

Fuat Avni'den Bank Asya bombası!

Fuat Avni bu kez de Ali Babacan'ın Bank Asya'ya el konulması talimatı verdiğini iddia etti.

Abone ol

Hükümet Bank Asya'ya el koymak için harekete mi geçti? Twitter fenomeni Fuat Avni'nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Bank Asya'ya el konulması için BDDK'ya talimat verdiğini iddia etti. Bu arada MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Bank Asya konusundaki iddiaları gündeme getirerek, vatandaşlardan bankada miktarına bakmadan mevduat hesabı açmasını istedi.

Fuat Avni'nin twitleri bu kez de ekonomi dünyasını karıştırdı! Doların artışındaki en önemli nedeni olarak gösterilen bu iddialara Fuat Avni, yenilerini ekledi. İddiaya göre Ali Babacan, cemaatin bankası olarak bilinen Bank Asya'ya el konulması için BDDK'ya talimat verdi.

25.20140909233147.jpg

CEMAAT TETİKTE 

Fuat Avni'nin bu açıklamaları twitter'ı da hareketlendirdi. Cemaate yakın çok sayıda hesap Fuat Avni'nin yazdıklarını RT ederken, mesajlar #MilletBankAsyayaSahipÇıkıyor hastag'i ile yayınlandı. Hastag kısa sürede liste başı oldu.

285.jpg 
LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN BANK ASYA MESAJI

Bu arada MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'da Bank Asya ile ilgili ortaya atılan iddialara sert çıktı. Devlet eliyle banka batırılmaya çalışıldığını iddia eden Türkkan, vatandaşların Bank Asya'ya sahip çıkmalarını, miktarı ne kadar olursa olsun mevduat hesabı açtırmalarını istedi. İşte Türkkan'ın mesajları;

- Devlet eliyle banka batırılan bir ülkede yabancı sermaye girişi sadece hayal olur.
BankAsya'ya sıradan bir olay olarak bakanlar az beklesin.

152.20140909233857.jpg

- Devlet eliyle banka batırılan bir ülkede yabancı sermaye girişi sadece hayal olur.

- BankAsya'nın Devlet eliyle batırılma girişimine sıradan bir olay olarak bakanlar az beklesinler.

- Babacan için bugüne kadar ekonominin can simidi ifadesi kullanıldı piyasalar ve iş çevrelerinde..

- Aynı Babacan, finans çevreleri ve bankalar nezdinde alınan kararlarla, ekonominin katili olarak ilân edilebilir. Sürpriz olmaz böyle giderse