BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni yazdı Milli İrade ilanı bomba çıktı

Milli İrade platformu ile 3 gazetede yayınlanan ilan günün konusu oldu. İlanı Fuatavni önceden haber vermişti işte o ilanda bakın neler yazıyor?

Abone ol

Fuat Avni'nin twitterdaki hesabından 2 gün önce haber verdiği Milli İrade ilanı 3 gazetede bugün yayınlandı. İlanla cemaat vurulurken 17 ve 25 Aralık darbe girişimi olarak nitelendi ve hükümete açık destek sunuldu.

"Milli İrade Platformu" imzasıyla yayınlanan 25 Aralık ilanı Sabah, Akşam ve Yeni Şafak gazetelerinde çıktı. Fuatavni bu ilanın hazırlığından 2 gün önce bahsetmişti.

3 GAZETEDE ÇIKTI

İlan 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunu belirtiyor ve hükümete destek niteliği taşıyor. Cemaate isim vermeden göndermeler yapılan ilanda "17-25 Aralık, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındı" deniliyor.

Cemaatten "Bir vesayet örgütü" diye bahsedilen ilanın tam metni şöyle;

"17-25 Aralık, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındı. Bir vesayet örgütünün yıllar boyu, sessizce, sinsice, şantaj, tehdit ve kumpasla, tüm rakiplerini ve muhaliflerini sindirmek suretiyle kendi hırs ve emellerine ulaşmak için her yolu meşru görerek ve göstererek devletin kılcal damarlarına kadar nasıl sızdığını, uluslararası güçlerin nasıl oyuncağı haline geldiğini dehşetle öğrendik".

VESAYET ÖRGÜTÜ KARDEŞLİK KAVRAMINI UNUTTU

Telefonların dinlendiğini mahremlerin gözetlendiğini, devletin en gizli sırlarının kaydedildiğini dini ve milli değerlerin pervasızca çiğnendiğini, sadakatların çarçur edildiğini, mazlumlara giden yardımlara bile tahammül edilemediğini çözüm sürecenin bir türlü kabullenilemediğini, vesayet örgütü tarafından kardeşlik, hak, hukuk, saygı, sevgi yardımlaşma, vefa kavramlarının içlerinin nasılda boşaltıldığını bu 1 yıl içinde açıkça gördük. Oluşturulan algı, iftira ve ithamların karanlığında üretilen sahte delillerle masum insanlara nasıl zulmedildiğini de yine bu süreçte daha iyi anladık.

TÜRKİYE UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ

Şimdi görüyoruz ki 17-25 Aralık'ta Türkiye bir uçurumun kenarından dönmüştür. Millet ülkesine, istiklaline, istikbaline sahip çıkmış, taşeronlara ve maşalara geçit vermemiş, oyunu bozmuştur. Merhum Menderes'e takılan SABIK BAŞBAKAN sıfatının DÖNEMİN BAŞBAKANI olarak yeniden zuhur etmisene millet fırsat tanımamıştır.

OPERASYONU DESTEKLİYORUZ

Biz aşağıda imzası olanlar, vesayete, karanlık suç örgütlenmelerine, tüm darbe girişimlerine karşı yapılan kararlı mücadeleyi bugün de gönülden destekliyoruz. YENİ TÜRKİYE yolunda üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. İyiligin ve hayrın yayınlaması için hakkın ve hukukun korunması için adaletin şaşmaz ilke olduğu müreffeh ve lider bir ülke için çalışıyoruz.

YENİ TÜRKİYE yolunda bu toprağın çocuklarına ve dünyadaki mazlumlara söylenecek her güzel şeyin yanındayız. Bu konuda sorumluluğu olup fedakarca çalışan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyor bu yolculukta aklı ve vicdanı olan herkesin yanımızda yer almasını temenni ediyoruz.

İŞTE 17-25 ARALIK MİLLİ İRADE İLANI

milli-irade-17-aralik-25-aralik-ilani.jpg

FUAT AVNİ 2 GÜN ÖNCE HABER VERMİŞTİ

Fuat Avni ilanla ilgili 23 Aralık tarihli twitlerinde şunları yazmıştı;

screen-shot-2014-12-25-at-12.12.31-pm.png