BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fren yapmış ama tramvay durmamış

Merter'de meydana gelen kazayla ilgili öfke sele döndü. Vatman, mahkemede fren yapmasına rağmen tramvayın durmadığını söyledi.

Abone ol

İstanbul Merter’de Kemal Hasoğlu Lisesi'nin 3 öğrencisine çarpan Bağcılar-Zeytinburnu hattındaki tramvayın vatmanı Ali Osman Erdoğan, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan vatman Ali Osman Erdoğan, mahkemedeki savunmasında, “Çocukları görünce hemen korna ve zile bastım. Acilen fren sistemini devreye soktum, ancak araç özelliği nedeniyle gereken mesafede duramadı” dedi.

Ali Osman Erdoğan, polisler eşliğinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Eroğan savcıya verdiği ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan ifade veren Ali Osman Erdoğan, 3,5 senedir vatman olarak çalıştığını olay günü de Mehmet Akif Ersoy İstasyonu'ndan hareketle Zeytinburnu İstasyonu'na doğru sefer yaptığını söyledi. Ali Osman Erdoğan ifadesinde şunları söyledi:
“Tahmini olarak 20-25 km hızla gidiyordum zaten makasların üzerinden geçeceğim için hızımda fazla değildi. Karayolundaki araçlar benden daha hızlıydı. Bu şekilde ilerlerken çocukların demiryolunun sağ tarafından araçların arasından geçmek istediklerini gördüm. Çocukları gördüğüm mesafe 5 metre kadardı. Çocukları görünce hemen korna ve zile bastım ve acilen fren sistemini devreye soktum. Ancak buna rağmen taşıtımızın özelliği itibariyle araç gereken mesafede duramadı. Daha doğrusu aracın büyüklüğü, metal tekerlekli olması, yolcu kapasitesi, ağırlığı ve teknik özellikleri nedeniyle acil hallerde ne kadar mesafede duracaksa o mesafede durdu. Çarpma anını ve yerini görmesem de duyduğum sesler üzerine tahminen toplam 2 vagon olan tramvayın benim bulunduğum vagonun arka yan tarafına çarptığını, ikincisinin iki vagonun birleşme civarında olduğunu, üçüncüsünün de ikinci vagonun orta kısmına çarptığını anladım. Benim bir kusurum yoktur. Dikkatsiz şekilde tramvay yoluna girmeleri nedeniyle uyarılarımı koşmanın da etkisi ile dikkate almayarak kazanın oluşuna sebep olduklarını düşünüyorum.”

Mahkeme, Ali Osman Erdoğan'ı suçun niteliği, sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin toplanmış oluşu ve dosya içinde bulunan kusurunun olmadığına dair tutanak içeriğini dikkate alınarak serbest bıraktı.