BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  DÜNYA

Fransızlar Candan'ı böyle ti'ye aldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ziyareti sırasında Çankaya'da mini bir konser veren Candan Erçetin Fransa'nın gündeminde

Abone ol

Şarkıcı Candan Erçetin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a Türkiye ziyaretinde “Pişman değilim” şarkısını söylediği gerekçesiyle haftanın ti’ye alınanları listesine girdi.

FRANSA’nın en çok izlenen talk-show’u “Biz henüz yatmadık” adlı programın sunucusu Laurent Ruquier, haftanın olaylarını ti’ye aldığı “Flop 10” listesine, Tükiye ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’dan “Kültür ve Sanat Nişanı” alan şarkıcı Candan Erçetin’i 8’inci sıraya koydu. Ünlü şovmen, devlet televizyonu France 2’deki programında Erçetin’in söylediği şarkıların, kısa bir süre önce oyuncu Juliet Gayet ile ilişkisi ortaya çıkınca sevgilisi Valerie Trierweiler’den ayrılan Hollande için manidar olduğunu söyledi. Hollande ile dalga geçen Ruquier, şöyle konuştu:

“Candan Erçetin, Hollande’a Edith Piaf’tan ‘Je ne regrette rien’ (Hiçbir şeyden pişman değilim) şarkısını söylerken ortam hayli coşkuluydu. Erçetin daha sonra da Hollande’ın ziyaret öncesi ayrıldığı eski sevgilisi Trierweiler’le seçim zaferi akşamı beraber dans ettikleri “La Vie en Rose” şarkısını söyledi. Türk hükümetinin küçük bir diplomatik kazası.”

YASAKLI ŞARKILAR

Ruquier, programında şu yorumu yaptı:

“Bundan böyle bir kaza olmaması için Elysee, bütün büyükelçiliklere bir yazı göndererek hangi şarkıların yasaklanacağını belirtmeli. Biz bir liste yaptık bile. ‘Les Playboys’ (Playboy), ‘Vous les Femmes’ (Siz kadınlar), ‘Laisse moi t’aimer’ (Seni sevmeme izin ver), “Les Histoires d’Amour” (Aşk hikâyeleri) ve “Vas-y Francky” (Hadi Franky) şarkılarını söylememeliler.”