BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  DÜNYA

Fransız Polisi o görüntüleri istiyor

Fransız emniyet güçleri, Paris Match Dergisi ve Bild Gazetesi' nden, Germanwings uçağının düşmeden önce cep telefonuyla çekilmiş görüntülerini istedi

Abone ol

Cep telefonuyla çekilen görüntülerde uçak düşmeden birkaç saniye öncesinde kabinde nasıl bir kargaşa yaşandığının görüldüğü belirtiliyor.

Avrupa'nın iki büyük yayın organı olan Paris Match ve Bild, görüntülerde yolcuların farklı dillerde "Aman tanrım!" diye çığlıklar attıklarının duyulduğunu ve görüntülerin "gerçek" olduğunu söylüyorlar.

Ancak Fransız polisi şimdi kendilerinde böyle bir video bulunmadığını ve bu yayın organlarının sözkonusu videoyu kendilerine teslim etmeleri gerektiğini söylüyor.

Fransız dergisi Paris Match ve Alman gazatesi Bild, videonun gerçek olduğunun "tartışma götürmez" olduğunu açıkladı ve "soruşturmaya yakın bir kaynak" tarafından uçağın enkazında bulunduğunu duyurdular.

Paris Match muhabirleri videoyu izlediklerini söylediler. Bir Paris Match sözcüsü, İngiliz Telegrap gazetesine yaptığı açıklamada, "Gerçek olup olmadığın tekrar tekrar kontrol ettik. Gerçek olduğuna dair hiçbir şüphe yok" dedi.


KAYNAK: CNN Türk