BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL

Fransız kayakçı çığ kurbanı

Trabzon'da kayak yaparken ölen Fransız kayakçının, kayak yaptığı sırada üzerine çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Abone ol
Trabzon-Rize sınırında helikopterle kayak yapan 6 kişilik gruptaki 1 Fransız kayakçı Oliver Richard hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, kayakçının kayak yaptığı sırada çığ düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında çığ düşmesi sonucu Fransa vatandaşı Oliver Rechar Romano'nun hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "Heliski sporu için faaliyet gösteren bir şirkete ait 350 B3 tipi helikopterle Arpaözü Yaylası'na kayak yapmak için giden Fransız uyruklu bir grup turistten Romano, kayak yaptığı sırada üzerine çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Şahıs helikopterle Uzungöl Sağlık Ocağı'na getirilmiştir. Daha sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu'na teslim edilmiştir. Çaykara Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla şahsın bağlı bulunduğu Fransız Konsolosluğu'na bilgi verilmiştir. Olayla ilgili yapılan tahkikat tamamlanmıştır" denildi.

Trabzon'un Uzungöl beldesi Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu da, 6 kişilik Fransız kayakçı grubun Rize il sınırları içindeki Eskice köyü ile Anzer Yaylası arasındaki vadide kayak yaptıklarını belirtti.

Alibeyoğlu, "Kayakçılar kayak yaptığı sırada bir kar kütlesi gelmiş. Kayakçılardan 5'i kaçarak kurtulmayı başarmış. Diğer kayakçı ise hayatını kaybetti. Büyük ihtimalle bu kayakçı başını bir yere çarparak ölmüş olabilir. Çünkü diğer dağcıların herhangi bir sorunu yok" dedi.

Alibeyoğlu, hayatını kaybeden Fransız dağcının 44 yaşındaki Oliver Wichart Romano olduğunu ifade ederek, dağcının cenazesinin Çaykara Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Alibeyoğlu, diğer dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Turkey Heliski Firması Türkiye Sorumlusu Ahmet Haşimoğlu, kayak yapan Fransız turist grubunun firmalarının müşterileri olmadığını söyledi.

Haşimoğlu, "Firmamız müşterilerini Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası ile İkizdere ilçesinde konaklatıyor. Kazanın meydana geldiği yerde de faaliyetimiz söz konusu değil. Bizim firmamızın müşterileri ile ilgili bir sorun yok" dedi.

Haşimoğlu, firmalarının faaliyetlerini sorunsuz şekilde devam ettirdiğini kaydetti.