BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  GÜNCEL

Fransa'nın Survivor'ında ikinci ölüm olayı

Fransa'da Survivor tarzı bir televizyon programında ikinci ölüm olayı yaşandı.

Abone ol
Fransa'da Survivor tarzı bir televizyon programında çalışan doktor, bir süre önce yarışmacılardan birinin Kamboçya'da ölmesinin ardından intihar etti.

Thierry Costa adlı 38 yaşındaki doktor, bıraktığı intihar mektubunda, yarışmacı Gerald Babin'in bir hafta kadar önce kalp krizi sonucu ölmesi üzerine "adının medya tarafından lekelendiğini" ifade etti.

25 yaşındaki Babin, Kamboçya'nın Koh Rong bölgesinde yapılan program çekimleri sırasında kalp krizi geçirmiş, Costa'yı zaman kaybetmekle suçlamıştı.

22 Mart'ta çekimlerin ilk günü Babin kramplarından şikayet etmiş, Costa'nın müdahalesinin ardından hava yoluyla hastaneye kaldırılmış ve orada hayatını kaybetmişti.

Fransız yetkililer Babin'in ölümü üzerine bir soruşturma başlatmış, programın yayınlandığı TF1 kanalı da şovu kaldıracağını açıklamıştı.

'Zedelenen itibar'

Programın yapımcısı Adventure Line Productions (ALP), Costa'nın dün Kamboçya'daki otelinde intihar ettiğini açıkladı.

ALP, "Bu trajik olayın, yeterince bilgi sahibi olmadan yorum yapanları daha sorumlu davranmaya iteceğini umarız" dedi.

Doktor Costa, bıraktığı intihar mektubunda "haksız" davranışlara maruz kaldığını ifade ederek "Gerald'ı bir yarışmacı gibi değil, bir hasta gibi saygın bir biçimde tedavi ettiğimden eminim. Sonuç üzücü oldu, ama ben Hipokrat yeminine uygun davrandım" dedi.

Zedelenen itibarını onarmak zorunda kalmanın dayanılmaz olduğunu vurgulayan doktor, cesedinin Fransa'ya gönderilmeden Kamboçya'da yakılmasını vasiyet etti.

Doktorun ölümünü trajedi olarak tanımlayan TF1 kanalı yöneticisi Nonce Paolini, "Babin'in ölümü ile ilgili imzasız yorumları yapanlar ve onları yayanlar vicdanları ile hesaplaşmak zorunda kalacak" dedi.