BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  GÜNCEL

Fransa'dan Türkiye'yi endişelendirecek haber!

Fransa'nın Nice kentindeki kanlı terör saldırısında orada olan ancak haber alınamayan kişiler arasında bir Türk öğrencinin olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin yaşamını kaybettiği kanlı terör saldırısı sırasında Berlin'den okul gezisi için bölgede olan çok sayıda gencin olduğu açıklandı.

Berlin'den Nice'e kutlamaları izlemeye gelen gruptan bir öğretmen ve iki öğrenciden hala haber alınamıyor. Öğrencilerden birinin Türk olduğu belirtiliyor.

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller, “Maalesef kurbanlar arasında Berlinlerin de bulunduğunu düşünüyoruz” dedi. Berlin senato yönetimi, Charlottenburg semtindeki Paula Fürst okulu 12. sınıf öğrencisi iki gençle Almanca öğretmeninin kayıp olduğunu söyledi. Kayıp iki öğrenciden birinin Türk, diğerinin ise Lübnanlı olduğu iddia ediliyor.

OKULDA YAS

Okul gezisiyle Nice'e giden öğrencilerin kutlamaları izlediği ve saldırı esnasında orada oldukları belirtildi. İki öğrenciyle bir kadın öğretmenden haber alınamaması üzerine Paula Fürst Okulu'nda yas odası açıldı. Odada öğrencilere psikolog desteği veriliyor. Okulun önüne ise çiçekler konuldu.

Öğrenci yakınlarından biri “Olay olduğunda, sınıf gösterileri izliyordu” dedi. Okul müdürü İlse Rudnich, bu konuda konuşmayacağını söyledi ve önce alilerin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.