BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan Esed'siz çözüm önerisi

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'siz geçiş için harekete geçme çağrısında bulundu.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de Körfez bölgesinde savunma ile ilgili konferansta konuşan Le Drian, Suriye halkının ödediği ağır bedel karşısında siyasi geçiş için harekete geçmenin hiç olmadığı kadar acil hale geldiğini belirtti.

Le Drian, BM'ye göre yaklaşık iki yılda 70 bin kadar kişinin öldüğü Suriye'de değişimin Esed'siz olması gerektiğini ifade etti.

Fransa Savunma Bakanı, ''Katliamlarını artırarak iktidara tutunan bir adamın ve bir klanının hırsı nedeniyle gözlerimizin önünde bir trajedi, dram yaşanıyor'' dedi.

İran konusunda da Le Drian, bu ülkenin nükleer programındaki gelişmenin endişeleri artırmaktan başka birşeye yaramadığını belirtti.

İran'ın nükleer silaha sahip olma fikrinin artık hiç kabul edilemez olduğunu belirten Le Drian, nükleer silahların yayılmasını engellenmesi sorumluluğunu taşıdıklarını, uluslararası yaptırımların İran'ı ciddi olarak diyalog masasına oturtma yolu gözükmediğini vurguladı.