BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79

Fransa'da uzun etek yasağı!

Fransa'da uzun etek yasağı!

Fransa'da okullarda 83 sayfalık laiklik kitapçığı dağıtıldı. Öğrencilerin uzun etek giymesinin yasaklanması maddesi tepki çekti.

Fransa'da uzun etek yasağı!

Fransa'da okullarda 83 sayfalık laiklik kitapçığı dağıtıldı. Öğrencilerin uzun etek giymesinin yasaklanması maddesi tepki çekti. Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarına dağıtılan 83 sayfalık laiklik kuralları kitapçığında, "okullarda öğrencinin dini aidiyetini gösteren simge ve giysiler" yasağını yeniden tanımladı.

Fransa'da uzun etek yasağı!

Okullarda dini simge ve giysilerin yasak olduğu ülkede, yasalar listesine uzun ve koyu renk etek de eklendi. Kitapçığa göre, öğrencinin sürekli saçını bandana ile kapatması, türban takması, başörtü kullanması ve koyu renk uzun etek giymesi dini sembol olarak görülüyor.

Fransa'da uzun etek yasağı!

Okul yönetimi ve öğretmenlerin öğrencilerle diyalog kurması, ilgili yasağa dair bilgi vermesi öngörülen kitapçıkta, anlaşma sağlanamaması durumunda okul yönetiminin disiplin sürecini başlatabileceği ve okuldan uzaklaştırma da dahil bazı cezalar verebileceği kaydedildi.

Fransa'da uzun etek yasağı!

Öğrenci velileri, Eğitim Bakanlığının, öğrencilerin uzun ve koyu etek giyilmesini yasaklamasına tepki gösterdi. Bir öğrenci velisi Ahmet Güven, devletin laiklik ilkesi gereğince kız öğrencilerin başörtüsüne karıştığını, insan haklarına aykırı bu uygulamadan sonra şimdi de etek boyu ve rengi ile ilgili yasaklar getirilmesinin skandal olarak değerlendirildiğini söyledi.