BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Fransa’da ölen üç Türk toprağa verildi

Fransa’da oturdukları binada çıkan yangında ölen üç Türk’ün cenazesi Yozgat'ın Akdağmadeni Üçkaraağaç toprağa verildi.

Abone ol

Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde Yozgatlı Arslan ailesinin oturduğu binada 16 Temmuz günü yangın çıktı. Yangında, Hasan Arslan (39) ile eşi Nimet Arslan (35) ve kızları İkra Arslan (13) öldü. 

Ailenin diğer çocukları 11 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 6 yaşındaki Zeliha Arslan, babalarının çabasıyla itfaiye tarafından kurtarıldı. Cenazeler, Fransa'da yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketleri Üçkaraağaç Köyü’ne gönderildi. Cenaze namazına yangından babası sayesinde sağ kurtulan 11 yaşındaki Hüseyin Arslan da katıldı.

Cenaze törenine Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ile Arslan ailesinin yakınları ve köylüler katıldı. Cenaze namazının ardından köy mezarlığına götürülen cenazeler burada yan yana defnedildi. 

Defin sırasında Hasan Arslan'ın oğlu Hüseyin bir süre annesinin mezarına baktı. Küçük çocuk daha sonra yakınları tarafından alınarak mezarlık dışına götürüldü. Yangından kurtulan diğer çocukların ise köye getirilmediği öğrenildi. 

Defin işleminin ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da köye gelerek mezarlıkta bulunan aileye başsağlığı diledi.