BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  DÜNYA

Fransa’da at eti skandalı

Fransız polisi, kuduz ve diğer hastalıklara karşı antikor üretiminde kullanılan at etlerini gıda ürünlerine karıştıran 21 kişiyi gözaltına a...

Abone ol

Fransız polisi, kuduz ve diğer hastalıklara karşı antikor üretiminde kullanılan at etlerini gıda ürünlerine karıştıran 21 kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer, etlerin insan sağlığına zararlı olmadığını açıkladı.
Polis, aralarında ilaç devi Sanofi firmasının da bulunduğu şirketler tarafından tıbbi deney amacıyla kullanılan 200 atın, evraklar üzerinde oynama yapılarak mezbahalara gönderildiğini belirledi. Fransa’nın güneyinde ve İspanya’nın kuzeyinde Gerona şehrinde, aralarında Sanofi ofisleri ve mezbahalarında bulunduğu adreslere yapılan baskında, 4 veteriner, 13 et tüccarının da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, olayın baş sorumlusu olduğu belirlenen bir kişi de bulunuyor.
Hayvanların, Sanofi firması tarafından, gıda harici kullanımlar için kanunlar çerçevesinde at yetiştiricilerine satıldığı fakat gözaltına alınanların evraklarda oynamaya yaparak at etini tüketime sunduğu açıklandı.
At eti, özellikle Fransa, İspanya ve İtalya’da yaygın olarak tüketiliyor. Fransa Tüketici Bakanı Benoit Hamon, geçtiğimiz aylarda Avrupa genelinde yaşanan at eti skandalına değinerek, bu kez durumun daha ciddi olduğunu, sağlık bakımından risk içerdiğini ifade etti. 2013 yılının başlarında meydana gelen skandalda, at etinin dana eti etiketiyle satıldığı belirlenmişti.
(İHA)