BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Fransa Türkiye'nin AB kilidini açtı

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Financial Times'a konuştu.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İngiliz Financial Times (FT) gazetesine verdiği demeçte, Avrupa'nın mali sorunlar yaşadığı bir dönemde, 17. fasıl olan mali politikaları açmanın imkansız değil ancak zor olacağını söyledi.

FT , Fransa 'nın, Türkiye'nin AB müzakere sürecinde ''bölgesel politikalar'' olan 22. faslın açılması konusundaki kararıyla ilgili ''Fransa, Türkiye'nin AB kilidini açtı'' başlıklı haberinde, AB Bakanı Bağış'ın görüşlerine de yer verdi.

Gazete, İngiltere'nin başkenti Londra'da resmi temaslarda bulunan Bağış'la yaptığı röportajda AB Bakanı'nın konuya ilişkin, ''Avrupa'nın mali sorunlar yaşadığı bir dönemde, AB ülkeleri arasında mali politikalarla ilgili olan 17. faslı açmak konusunda bir fikir birliği sağlamak imkansız değil ama zor olacaktır'' dediğini aktardı.

TANGO İKİ KİŞİYLE YAPILIR

FT, Egemen Bağış'ın İrlanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında bölgesel politikalarla ilgili faslın bu yılın ilk yarısında açılması konusunda umutlu olduğunu söylediğini belirtti. Ancak gazete, ''Bağış'ın daha fazla ilerlemenin zor olabileceği konusunda uyardığı'' yorumunu yaptı.

Türk yetkililerin AB'nin vize kolaylığı sağlanmasıyla ilgili taleplerini de anımsatan gazete, AB Bakanı Bağış'ın konuyla ilgili ilerleme konusunda, ''Tango iki kişiyle yapılır. Biz dans pistindeyiz, komisyonun bize katılmasını bekliyoruz'' dediğini bildirdi.