BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Fransa Trump'ı bombaladı! Öfke krizleri ve düşünülmemiş sözler...

Kanada'da düzenlenen G-7 zirvesi krizle bitti ancak açıklamalarla kriz daha da büyümeye devam ediyor... Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sonuç bildirisini imzalamayan ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik çok sert bir bildiri yayınladı...

Abone ol

FRANSA Cumhurbaşkanlığı ofisi, çok gergin geçen G-7 zirvesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik sert bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "Uluslararası işbirliği öfke krizleri ve düşünülmemiş açıklamalarla dikte edilemez" ifadesi yer aldı.

ABD'nin geçtiğimiz günlerde aldığı 'Gümrük vergisi' kararının ardından ABD Başkanı Trump, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, Kanada ve İtalya liderleriyle bir araya geldi. Trump ve diğer liderler arasındaki gerginlik toplantıya damga vurdu. G-7 Liderler Zirvesinin ikinci gününde Trump ile diğer liderlerin aynı masada çekildiği fotoğraf ise dünya basınında geniş yankı buldu.

G6 TEK BAŞINA 1'DEN BÜYÜKTÜR... ABD’nin G7 zirvesi sonrası imzalanan sonuç bildirgesinden imzasını çekeceğini açıklayan Trump'a tepki gösteren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump'ın tek başına kalmamak için ortak bildiriyi imzalamaya yanaştığını söyledi. Macron, tek başına kalacağını anlayan Donald Trump’ın uzlaşmaya gittiğini söyleyerek, “G6 tek başına 1’den büyüktür” dedi.

ÇİN G-7 ZİRVESİNE KATILABİLİR Mİ?.. Çin’in G7’ye dahil olmasıyla  ile ilgili soruları da yanıtlayan Fransız Cumhurbaşkanı, “G7’nin değerleri var. Çin G7 ile birçok değişikliğe gitti örneğin iklim anlaşmasında yanımızdaydı fakat insan hakları, değerler ve uluslararası ticaret konusunda hala anlaşmazlıklarımız var. G20’de bu sorunları çözebiliriz. Belki Çin değerler, insan hakları ve uluslararası ticaret konusunda bize katılır” dedi.