BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  DÜNYA

Fransa sömürgesinden çekilmiyor

Mali'den askerleri geri çekmeyi planlayan Fransa, operasyonların 100 milyon avroya mal olduğunu belirterek, isyancıları temizlemeden gitmeyeceklerini ima etti.

Abone ol

Mali'deki askerlerini gelecek aydan itibaren çekmeyi planlayan Fransa, bu ülkedeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından yeni bir takvim verme konusunda zorlanıyor.

RTL radyo kanalının sorularını yanıtlayan Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, ''Fransız askerlerinin geri çekilmesiyle ilgili kesin bir tarih vermenin zor olduğunu'' söyledi.

MALİ TOPRAKLARINI ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN OPERASYON DÜZENLİYORUZ 

Le Drian, ''Savaşa başladık, ama ne zaman bitireceğimizi söylemek zor. Mali topraklarını özgürleştirmek için operasyonlarımıza başladık. İlk bölüm çabuk geçti, şu anda en şiddetli çatışmaların tam ortasındayız. Mali'nin kuzeyini tamamen isyancılardan temizlememiz gerekiyor'' ifadesini kullandı.

ASKERİ OPERASYONLAR 100 MİLYON AVROYA MAL OLDU 

Le Drian, Mali'ye yönelik askeri operasyonların şu ana kadar Fransa'ya faturasının 100 milyon avroyu bulduğunu söyledi.

Fransız Savunma Bakanı geçen hafta yaptığı açıklamada, gelecek aylardan itibaren Fransız askerlerinin kademeli olarak geri çekileceğini bildirmişti. 

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise mart sonundan itibaren askerlerin geri çekileceğini söylemişti.

Fransa, ilk olarak 11 Ocak'ta isyancılarla mücadele eden Mali düzenli ordusuna destek amacıyla bölgeye asker göndermişti.

Fransa'nın Mali'de 3 bin 500 civarında askeri bulunuyor.