BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.424,07
HABER /  DÜNYA

Fransa şokta kimdir bu Emmanuel Macron ve Marine Le Pen

FRANSA seçim sonuçları herkesi şaşırttı. Fransa tarihinde ilk kez merkez sağ ve merkez solun lideri ikinci tura kalamadı. Peki kimdir bu Emmanuel Macron ve aşırı ulusalcı Marine Le Pen? Macron ve Le Pen'in eşi kimdir neler vaad ediyor?

Abone ol

Fransa siyaseti bugüne kadar hiç gitmediği sularda yol almaya hazırlanıyor. Gerekçesi ise Marine Le Pen'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalması değil. Yeni dönemin başlangıcını simgeleyen isim, ülkenin bir sonraki Cumhurbaşkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Emmanuel Macron. Peki kimdir bu Emmanuel Macron?

Sadece birkaç ay öncesine kadar, 39 yaşındaki bu genç siyasetçi için Elize Sarayı'nın ne kadar uzak bir hayal olduğunu hatırlamakta fayda var. Emmanuel Macron, hamisi Cumhurbaşkanı François Hollande'a sırtını dönerek kendi siyasi 'hareketini' başlatmıştı. 

Emmanuel Macron'un eşi olay! Karısını gören annesi sanıyor

Fransa seçim sonuçları bomba! Fransa tarihinde bir ilk

Emmanuel Macron zamanın ruhunu iyi okumayı başardı ve umudunu yitirmemiş ama bıkkın düşmüş gençler arasında büyük destek gördü. Gençliği, mitinglerdeki enerjisi, karizması ile öne çıkan Emmanuel Macron hitabet yeteneğiyle Fransa siyasi tarihine geçecek bir darbe gerçekleştirdi.

Emmanuel Macron saplantılı bir kişilik. 17 yaşında aşık olduğu lise öğretmeni ile 2007 yılında evlendi. Lise öğretmeni evliydi ve annesi yaşındaydı ama bu onu eş olarak seçmesine engel olmadı. Emmanuel Macron ile karısı arasında 41 yaş fark var.

Seçimin ardından La Parisien gazetesi "Sansasyonel Macron" manşetiyle çıktı. Ama elbette Emmanuel Macron'un şansı da oldukça yaver gitti. Ana akım iki partinin ön seçimlerinden her iki siyasi hareketin de uç noktalarından isimler galip çıkmıştı: Merkez solda Benoit Hamon, merkez sağda ise François Fillon. Bu tablo siyasi yelpazenin merkezinde devasa bir boşluğa neden oldu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ne yapacak?
İşte bilinmeyen denizler de tam bu noktada başlıyor. Herhangi bir siyasi partiye bağlı olmayan Macron Parlamento desteğini nasıl sağlayacak? Parlamento desteği olmadan Fransız cumhurbaşkanlarını alışık olduğu yönetim biçimini devam ettirmesi güç. Macron sistemin kendi mantığının üstün geleceğini, Fransa'nın Parlamento seçiminde kendi siyasi hareketi 'En Marche' (Yürüyüş) adaylarını meclise göndereceğini söylüyor. Ancak bu tez kanıtlanmaya muhtaç vaziyette.

Marine Le Pen, Fransız siyasetçi ve avukat. 16 Ocak 2011 tarihinden beri Ulusal Cephe partisinin başkanlığı görevini yürütüyor. Ulusal Cephenin uzun süre başkanlığını yürüten Jean-Marie Le Pen'in en küçük kızı. İki kez evlenip boşanan Marine Le Pen'in şimdilerde yeni bir sevgilisi var. Seçim sürecinde sevgilisini arka planda tutsa da Fransa medyası bu konuda yazıp çizmekten geri durmadı. İkinci eşinden 2006 yılında boşanan Le Pen'in 3 çocuğu bulunuyor.
.