BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Fransa'da Sarkozy devri kapandı

Sarkozy, seçimlerde yenilgiyi kabul etti, şimdi Fransa'da Hollande dönemi başlıyor!

Abone ol
Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Sosyalist aday Francois Hollande kazandı.screen-shot-2012-05-07-at-11.06.21-am.png

Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı.

Hollande'ın seçimi kazandığına ilişkin haber, Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki genel merkezinde büyük çoşkuyla karşılandı.

Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir Elysee Sarayı seçimini kazanamıyordu.

57 yaşındaki Hollande, siyasi kariyerine Mitterrand'ın danışmanı olarak başlamıştı.
Sarkozy, seçimlerde yenilgiyi kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yenilgiyi kabul ettiği bildirildi.screen-shot-2012-05-07-at-10.57.07-am.png

Fransa'da sandık çıkış anketlerine göre, bugün yapılan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibinin François Hollande olduğu bildirildi. Fransa'da yapılan sandık çıkış anketlerine göre Hollande yüzde 51,8 oy alıyor. Nicolas Sarkozy'nin ise oy oranı yüzde 48,2 olarak açıklandı.

ERDOĞAN SARKOZY'İ TATİLE GÖNDERECEK!

Fransa'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan ise bu sonucu beklediklerini söyleyerek, kendisinden verdiği sözü tutmasını ve siyaseti bırakarak tatile çıkmasını istedi.

Erdoğan, Slovenya'ya hareketinden önce gazetecilerin soruları üzerine, Fransa'daki yeni dönemin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde çok daha farklı olması gerektiğini ifade ederek, ''Barışa yönelik, dayanışmaya yönelik, paylaşıma yönelik bir dönemin duyarlılığı içinde olması lazım yoksa seçim meydanlarındaki popülist mesajlar, eğer bu yönetimin de uygulamalarına yansıyacak olursa tabii bu Türkiye-Fransa ilişkilerini olumsuz istikamette etkiler. Temennim odur ki bu, sadece meydanlarda söylenmiş sözler olarak kalır'' değerlendirmesini yaptı.