BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  DÜNYA

Fransa hükümeti geri adım attı yeni vergiler 6 ay ertelendi

FRANSA'da akaryakıt zamlarını protesto için 17 Kasım'da sokağa inen ve ortalığı savaş alanına çeviren Sarı Yelekliler istediklerini aldı. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıt zamları ve vergi artışını 6 ay ertelediklerini açıkladı.

Abone ol

FRANSA'da günlerdir devam eden ve 4 kişinin öldüğü binden fazla kişinin yaralandığı, binlerce kişinin gözaltına alındığı akaryakıt zammı eylemlerinde Fransa hükümetinden flaş adım geldi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "Halkın öfkesini duymamak için sağır olmak lazım" deyip akaryakıt zamları ve vergi artışını 6 ay ertelediğini duyurdu. 

ŞİDDETİ HEMEN DURDURUN... Fransa Başbakanı Edouard Philippe yaptığı son dakika açıklamasında, "Akaryakıt zamları ve tüm vergi artışlarını 6 ay erteliyoruz" dedi. Sarı Yelekliler'e çağrı yapan Başbakan Philippe, "Bu şiddet bir an önce durmalı. Ancak Fransız halkının öfkesine kulak vermemek için de sağır olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR VERGİ MİLLİ BİRLİĞİ TEHLİKEYE ATMAMALI... "Devlet kamu düzeninin garantörüdür" diyen Philippe, "Hiçbir vergi milli birliği tehlikeye atmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

GAZ VE ELEKTRİK ZAMMI PLANI DA ERTELENDİ... Enerji dönüşümü üzerinde yeniden düşünmek gerektiğini belirten Başbakan Philippe, gaz ve elektrik fiyatlarına zam planının da erteleneceğini vurguladı.

SARI YELEKLİLER FRANSA'YI AYAĞA KALDIRDI... Servet vergisini kaldıran Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un akaryakıt vergisini otomatiğe bağlamasıyla mazot fiyatları yılbaşından beri en az dörtte bir oranında artarken, bu yüzden patlak veren Sarı Yelekler protestoları ülkeyi savaş alanına çevirmişti. 

4 KİŞİ ÖLDÜ YÜZLERCE YARALI... 17 Kasım'dan bu yana gösterilerde çıkan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 222'si güvenlik görevlisi bin 43 kişi yaralanmış ve bin 424 kişi gözaltına alınmıştı.