BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  DÜNYA

Fransa Cezayir'deki katliamları tanısın

Fransa'nın Ermeni katliamı yerine Cezayir'de Fransa'nın yanında savaşmış Harki denilen Arapların uğradığı katliamları tanıması gerektiği belirtildi

Abone ol

Fransa'nın ırkçı parti lideri Marine Le Pen Fransız 1'nci kanalı TF1 televizyonunda aday sözü isimli bir programda Fransa'nın Ermeni katliamı yerine Cezayir'de Fransa'nın yanında savaşmış Harki denilen Arapların uğradığı katliamları tanıması gerektiğini söyledi.

İkinci dünya Savaşı'ndan sonra Cezayir'in Fransa'ya karşı yaptığı kurtuluş savaşında Fransa'nın yanında yer alan ve Cezayir'e karşı savaşan ve Harki olarak bilinen Müslüman Araplar'a yapılan katliamların kendi partisi olan Front National'dan (milli cephe) başka bir siyasi parti tarafından tanınmadığını, ve ister sağ partiler ister sol partiler olsun Fransa'yı yönetenlerin Ermeni soykırımından önce bu katliamları tanıması gerektiğini söyledi.

Ermeni diasporasında infial yaratan bu açıklamalar, Başbakan Erdoğan'ın Cezayir soykırımı çıkışıyla Fransa gündemine oturan bu konuyu bir kez daha alevlendirdi. Fransa'daki bazı Cezayirli sivil toplum kuruluşları artık açık bir şekilde Fransa'da geçmişi ile yüzleşmesini istiyor.