BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

FOX'un patronundan yeni açıklama

Paris'teki Charlie Hebdo katliamından Müslümanları sorumlu tutan ve hakaret içeren mesajlar paylaşan Rupert Murdoch'tan açıklama geldi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıların ardından Müslümanlarla ilgili söylediği sözler büyük tepki çeken Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch, geri adım attı.

"Elbette Paris saldırısından tüm Müslümanların sorumlu olduğunu kastetmedim. Ama Müslüman topluluğu, aşırıcılıkla yüzleşip tartışmalıdır" diye tweet atan 83 yaşındaki Murdoch, "Cihatçıların öldürdüğü on binlerce Müslüman var. Milyonlarcası da ona karşı savaşıyor. Ama bu tehdidin üzerine gitmek, tüm dinlerin mensupları için önemli" ifadesini kullandı.

YAŞANANLARDAN SORUMLU TUTULMALILAR 

Murdoch, hafta sonunda yine Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Belki Müslümanların büyük bir kısmı barışçıl ancak onlar içlerinde büyüyen cihatçı kanseri teşhis edip yok edene kadar bu yaşananlardan sorumlu tutulmalılar" demişti. Murdoch'ın bu sözleri başta İslam alemi olmak üzere, dünya genelinde tepki görmüştü.

FATİH PORTAKAL'DAN YAYIM ATEŞİ  
Fatih Portakal, FOX TV'nin sahibi Rupert Murdoch'ın sözlerine tepki gösterdi.

"Fransa'daki terör saldırısından Müslümanları da sorumlu tutmak gerekiyor" diyen Murdoch'a FOX TV ana haber spikeri Fatih Portakal "Çalıştığım şirketin patronununun sözlerine katılmıyorum. Müslümanım ve terörün bir insanlık suçu olduğunu biliyorum. Dinle ırkla alakası yok!.." sözleriyle karşılık verdi.
 

ESRA EROL DA PATRONUNA KAFA TUTTU  
Fox TV'nin evlilik programı sunucusu Esra Erol, Murdoch'un bu açıklamasını 'İslamofobik' buldu. Erol, programında patronu Murdoch'un açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bizim kanal patronumuz Amerika'da Rupert Murdoch, biliyorsunuz ki Fransa'da bir terör eylemi oldu. Orada 17 kişi hayatını kaybetti. Dün de çok fazla sayıda katılımla insanlar birlik, beraberlik, kardeşlik bir insanlık yürüyüşü yaptılar. Şahane bir mesajdı. Fakat bizim kanal patronumuz da maalesef İslam aleminin sorumlu olduğunu ilan etti. Bu benim için islamofobik bir açıklamadır. Kendimce, Müslüman olarak kınıyorum. Bunu da belirtmek istiyorum."