BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Formula 1’in patronu hakim karşısında

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, Alman bir bankacıya Formula 1 hisselerinin satışı sırasında rüşvet verdiği iddiasıyla hakim karşısın...

Abone ol

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, Alman bir bankacıya Formula 1 hisselerinin satışı sırasında rüşvet verdiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.
Ecclestone, bankacı Gerhard Gribkowsky’a 44 milyon dolar vererek Formula 1’in hisse değerlerinde oynama yaptırdığı iddiası ile yargılanıyor. Ecclestone’un hisse senetlerindeki oynamayı Alman bankası Bayern Landesbank’a ait hisselerin yatırım firması CVC’ye 2006 yılında yapılan satışını garantiye almak için yaptırdığı söyleniyor. Ecclestone’un bu sayede Formula 1 patronluğuna devam ettiği, reklam, yayınlama ve sponsorluk gelirlerini elinde tuttuğu açıklandı.
Ecclestone, Alman bankacı Gribkowsky’nin kendisine asılsız vergi kaçırma iddiası ile şantaj yaptığını ve bu yüzden kendisine ödeme yaptığını kabul etti. Rüşvet verdiğini kabul etmeyen Ecclestone suçlamalardan aklanacağını iddia etti.
Gerhard Gribkowsky 2012’de çıktığı mahkemede vergi kaçırma ve güvene ihanet suçlarıyla 8 buçuk yıl hapse mahkum edilmişti. Ecclestone 2006 yılında yapılan satışla alakalı Şubat ayında Londra Yüksek Mahkemesinde görülen Sivil Mahkemeden beraat etmişti.
Yaklaşık 40 yıldır Formula 1’in patronu olan 83 yaşındaki Ecclestone eğer suçlu bulunursa 10 yıl hapis yatacak.
(İHA)