BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Formula 1 pistinde bayram turu

Yarım yüzyılı deviren klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu a...

Abone ol

Yarım yüzyılı deviren klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attı. Yıllara meydan okuyan klasikler, görüntüleriyle göz doldurdu.
30 Ağustos Zafer Bayramı yurt genelinde kutlanmaya devam ediyor. İstanbul’da çeşitli etkinliklere sahne olan 30 Ağustos kutlamaları kapsamında klasik otomobiller de boy gösterdi. 200’den fazla klasik otomobil, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle, İstanbul Park Formula 1 Tesisleri’nde Türk bayraklarıyla zafer turu attı. Yarım yüzyılı deviren klasikler, araçlarına taktıkları Türk bayrakları ile teker teker piste çıktı. Yıllara meydan okuyan klasikler, çaldıkları korna eşliğinde attıkları zafer turunda adeta göz doldurdu.
Serkan Okay, tüm ulusal bayramlarda klasik otomobil buluşmasını devam ettireceklerini belirterek, “Bu gün zafer konvoyunu oluşturuyoruz. Böyle günleri önemsiyoruz. Bize armağan edilen bağımsızlığın ne kadar değerli olduğunu bu günler bize gösteriyor. Bağımsızlığın önemini yeni nesiller ile paylaşmak için tüm ulusal bayramlarımızda klasik otomobil camiası olarak buluşmaya devam edeceğiz. Klasik otomobiller ile bize bu günleri armağan edip aramızdan ayrılan atalarımızı her fırsatta anmaya çalışacağız” dedi.
Formula 1 pistinde atılan turun ardından klasik otomobiller sahil yolu güzergahından Bağdat Caddesi’ne geçerek, kutlama konvoyunu Kadıköy’e kadar devam ettirdi.
(İHA)