BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Foça'da trafik kazası:2 ölü 1 yaralı

İzmir'in Foça ilçesi yakınlarında hatalı sollama yapan panelvan minibüsün karşı yönden gelen yolcu otobüsü ile çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Abone ol

Kaza, Foça-İzmir karayolunun 5. kilometresinde meydana geldi. İzmir istikametine giden İbrahim Karmiş (48)'in kullandığı 35 FA 2430 plakalı panelvan minibüs karşı yönden gelen Turgay Tireli (46)'nin kullandığı 35 MDD 07 plakalı yolcu otobüsüne çarptı.

Kazada, çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araçta sıkışan sürücü İbrahim Karmiş ve yanında bulunan Gürhan Kırtık (19) hayatını kaybetti.
Kaza anında camdan fırladığı tahmin edilen Cengiz Şirin (23) de 112 Acil Servis ambulansıyla ağır yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları acı haberi alır almaz feryat etti.
Sinir krizi geçiren yakınları sakinleştirmek için jandarma ve sağlık görevlileri uzun süre uğraştı. Kazada hayatını kaybedenler Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait cenaze aracı ile Foça Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Jandarma ekipleri kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken otobüs sürücüsü gözaltına alındı. Foça Kaymakamı Kamil Köten ve İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren de kaza yerine gelerek bilgi aldı.

ASKERE GİTMEK İÇİN GÜN SAYIYORDU

Kazadan bir saat öncesine kadar kazada yaşamını yitirenlerle gün boyunca birlikte olduğunu bildiren İbrahim Karmiş'in çalışma arkadaşı Barış Yaylaz (32) da haberi duyduğunda şok geçirdi. Haberi alır almaz kaza yerine gelen Yaylaz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kazada ölen İbrahim Karmiş'in evli ve üç çocuk babası olduğunu belirten Barış Yaylaz, şöyle konuştu: "İbrahim ağabey geçimini balıkçılık yaparak sağlıyordu. Bu sabah denizden rızkımızı kazanmak için yine balığa çıktık. Bir elektrikçi dükkanında kalfa olarak çalışan yeğeni Gürhan Kırtık ile bir mandırada çalışan akrabası evli 2 çocuk babası Cengiz Şirin, hafta sonu tatillerini değerlendirmek için bizimle misafir olarak balığa geldi. Gün boyunca güle oynaya balık avladık."

Mutlu bir şekilde hava karardığında limana döndüklerini anlatan Yaylaz, şunları söyledi: "Akşam saatlerinde Foça limanına yanaştık. İbrahim ağabey Foça'ya bağlı Gerenköy Mahallesindeki evine gitmek hem de misafir olan yeğenlerini Bağarası Mahallesindeki evlerine bırakmak üzere Foça'dan yola çıktı.

Av çok iyi gitmişti, iyi balık yakaladık. İbrahim ağabey mutlu bir şekilde eve dönerken, yeğenleri de güzel bir hafta sonu geçirmenin mutluluğu içindeydi. Gürhan, yakın bir zamanda vatani görevini yapmak üzere
askere gidecekti. Gün sayıyordu. İbrahim ağabeyimde eşi hamile olduğu için son zamanlarda çok mutluydu. Bu gece olanlar tıpkı bir kabus gibi halen inanamıyorum."

MICIRLI YOL KAZALARA YOL AÇIYOR İDDİASI

Mıcırlı yolun kazalara davetiye çıkardığını iddia eden vatandaşlar, bölgede sürekli kazaların yaşanmasına tepki gösterdi. Foça-Bağarası arasında son birkaç gündür yol çalışmaları yapıldığını belirten bir vatandaş, "Mıcırlı yolda bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi an meselesidir" dedi.

Foça yolunun geçen 2009 yılının yaz sezonunda da mıcır dökülerek onarıldığını anlatan bir vatandaş, sözlerine şöyle devam etti: "O günlerde de bölgemizde mıcırlı yol yüzünden çeşitli kazalar görülmüştü. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2009 yılında yeni yapılan mıcırlı yol bize göre kötü yapıldığı için birkaç ay içinde eski halinden daha kötü bir duruma geldi.

Bu nedenle yolu yeniden yapmak için havaların ısınmasını bekleyen yetkililer, havaların ısınması ile birlikte burada yeniden yol çalışmalarına
başladı. Yapılan yol çalışması bir kereye mahsus sağlıklı yapılabilmiş olsa, vatandaş her yaz sezonunda burada böyle bir sıkıntı çekmeyecektir."