BIST 9.493
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.488,15
HABER /  GÜNCEL

Flaş karar... FETÖ'nün el konulan okulları ne olacak?..

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, el konulan FETÖ okulları için, "Biz 1017 eğitim kurumunu devraldık. Devraldığımız bütün bu kurumların tamamı okul olarak hizmet verecektir" dedi.

Abone ol

FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan okullar için aldıkları kararı açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, açığa alınan öğretmenlerle ilgili son durumu anlattı.

Milli Eğitim Müsteşarı Tekin'in NTV'nin canlı yayınında anlattığı detaylar....

3 BİN KOPYACI ÖĞRETMEN TESPİT EDİLDİ

2010 KPSS ile ilgili yargı sürecinin epey zamandır devam ettiğini anlatan Tekin, "Savcılık soru çalanlara dair şüpheli listesini göndermişti. Atanan 45 bin öğretmen vardı. 3 bin öğretmen kopya çektiğine kanaat getirilen öğretmenlerdi. Bunlardan 1700 tanesini ihraç etmiştik. Biz bunları daha önceden zaten açığa almıştık, ihraç etmiştik" dedi.

KAYYUMDAN SONRA ATANANLARIN LİSANSI SÜRÜYOR

FETÖ'nün okullarında kayyum atanmadan önce görev yapan öğretmenlerin tamamının öğretmenliklerinin iptal edildiğini anlatan Tekin, "Kayyum atanmadan önce bu terör örgütünün okullarında çalışan kişilerin öğretmenliklerini iptal ettik. Kayyumdan sonra atanan öğretmenlerin lisansı iptal edilmedi" diye konuştu.

DEVLET OKULU OLARAK DEVAM EDECEKLER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün bin 17 okulunun Milli Eğitime devredildiğini belirten Müsteşar Tekin şöyle devam etti: "Biz 1017 eğitim kurumunu devraldık. Devraldığımız bütün bu kurumların tamamı okul olarak hizmet verecektir. Bu okullar resmi okul olarak hizmet etmeye devam edecekler. Bu okullara öğretmen ihtiyacı olacak.İhraç kararlarını bekliyoruz boşalan kadrolar tanımlanacak."