BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,58
ALTIN 2.491,68
HABER /  GÜNCEL

Flaş gelişme! ABD'ye vize misillemesi

ABD'in "Türk vatandaşları için en erken vize başvuru kabul tarihi 2019 Ocak ayı" açıklamasına Türkiye'den karşı hamle geliyor. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Biz de karşılıklı olarak belirli limitler koyuyoruz” dedi.

Abone ol

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması sonrası başlayan vize krizi üstü örtülü sürüyordu. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği vize kısıtlamasının sürdüğünü dün resmen itiraf etti. Büyükelçilik, Türk vatandaşlarının vize işlemi randevuları için en erken tarihin 2019 yılının Ocak ayı olduğunu açıkladı.

KARŞILIK OLARAK BELLİ LİMİTLER KONUYOR

Büyük tepki çeken bu açıklama sonrası Ankara'dan karşı hamle geldi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ABD ile vizelere ilişkin yaşanan süreç için, “Biz de karşılıklı olarak belirli limitler koyuyoruz” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) ev sahipliğinde Üsküdar'daki Genel Merkez binasında düzenlenen toplantıda, kadın sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Akdağ, bir gazetecinin "Dün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki temsilciliklerinde göçmen olmayan vize başvuruları için randevuların 2019 yılının ocak ayından itibaren verileceğini duyurdu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

BİR AN ÖNCE BU ANLAMSIZ TUTUM BİTMELİ

"Bu meseleyi bütün olarak iyileştirmek lazım artık. Karşılıklı adımlar atıldı. Bu noktada vatandaşların işlerini, karşılıklı iki ülke arasında gelip, giden insanların işlerini kolaylaştırmak lazım. Aslında Amerika Birleşik Devletleri'nin bu tutumu neticesinde Amerika vatandaşlarının işini de zorlaştırıyor. Biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak vizeler konusunda belli limitler koyuyoruz. Dolayısıyla bir an önce bu anlamsız tutumdan vazgeçilmeli bence."