BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  POLİTİKA

FLAŞ! Erdoğan bu sözleri ile duygulandırdı

Başbakan Erdoğan merakla beklenen ve büyük emek harcanarak hazırlanan 4. Olağan Büyük Kongrede konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sezai Karakoç'un şiiri ile konuşmasına başlayan Erdoğan AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 4. Olağan Büyük Kongresi'nde 2.5 saatlik bir konuşma yaptı.

Başbakan, konuşmasında önce eşinden ve çocuklarından ardından ise herkesten helallik istedi. Tüm salon hep bir ağızdan Başbakan'a hakkını helal etti.

Erdoğan, "Bu bir veda değil, bu bir es’tir, bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır. Bu yorgunluğun molası değil, bir ilkenin bir sözün vaadin yerine getirilmesidir. Vereceğimiz bu molada, her ne şekilde olursa olsun, yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemi dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse, bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğiz.'' dedi.

Terör konusunda CHP'ye de çağrı yapan Erdoğan, ''Biz hazırız, siz de hazırsanız oturup konuşalım'' dedi.

foto.20120930152843.jpg

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Halka ve hakka hizmet aşkını sevdasını veren Allah'a hamdediyorum.

Bu salonda Türkiye var. Bu salonun dışında Türkiye var. Bu salonda 75 milyon var.Bu salonda Orta Doğu var, Balkanlar, Kuzey Afrika,Avrupa,Asya, Afrika var. Dünyanın kalbi bu genel kurulda atıyor. İnsanlığın kalbi bu salonda atıyor.Sizin çoşkunuz, sizin emeğiniz, sizin engin yüreğiniz tüm dünyaya umutla atıyor.Ben bu salondan Türkiye'yi selamlıyorum. 75 milyon aziz milletimi en samimi duygularımla selamlıyorum.

Buradan kardeşliğin ruhunun en güçlü yükseldiği bu salondan herkesi selamlıyorum. Bugün buradan Suriye'nin tüm kahramanlarını saygıyla selamlıyorum.

Bu muhteşem salondan insanlığı yükselen Kudüs'ü hasretle selamlıyorum. Bu muhteşem salondan sevgililer sevgilisinin şehri Medine'yi,Mekke'yi hürmetle selamlıyorum. Avustralya'dan Brezilya yeryüzünden tüm dost başkentlere Türkiye'nin dostluk mesajlarını gönderiyorum.mBugün burada olan dost ve kardeş ülkelerden gelen kardeşlerimizi selamlıyorum.

Aramızda birçok yurt dışından siyasi parti genel başkanı var herkese hoşgeldiniz diyorum. Ak Parti'nin tüm yol arkadaşlarını selamlıyorum. 14 Ağustos 2011'den bugüne kadar Ak Parti'de yer almış herkesi selamlıyorum.

Teşkilatımızda görev yapmış kendileri ile birlikte yol yürüdüğümüz ahirete intikal etmiş kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum.

Kardeşlerim elbette kadın kollarımızı hasreten selamlıyorum. Onlar yaz demediler, kış demediler ve onlar yeri geldi kapı kapı dolaşmak suretiyle fakiri fukarayı aradılar buldular onların dertlerini dinlediler. Onlara özellikle şükranlarımı ifade ediyorum. Gençler sizleri unutmak hiç mümkün mü?

Ak Parti'nin bu teşkilatının alnı ak,yüreği ak gençleri sizleri de gönülden selamlıyorum.

Genç yaşınıza rağmen binbir başlı kartalı sizler taşıdınız. Sizlere her zaman inandımgüvendim.

Sizler bu topraklar üzerinde öyle bir kaynaktan besleniyorsunuz ki...Buradan sınır karakollarınızda gözünü değil gönlünü namlunun üzerine koyarak vatanını koruyan mehmetçikleri, polisimizi özellikle selamlıyorum.

erdoğan,konuşma.png

ŞEHİTLERİMZE KARŞI ASLA MAHCUP OLMAYACAĞIZ

Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz. Şehitlerimiz karşısında asla mahcup olmayacağız. Onlardan aldığımız emaneti namusumuz, şerefimiz bileceğiz. Canımız pahasına millet için çalışmaya devam edeceğim.

Aziz milletimi tüm dostlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu kongrenin milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bundan 11 yıl önce 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurarken uzun soluklu mücadeleye gireceğimizi biliyorduk. Ak Parti yeni yüzlerle yeni çoşkuyla kurulmuştur. Bizim yolumuz Osman Gazi'nin, Mustafa Kemal'in Adnan Menderes'in, Erbakan'ın yoludur.

screen-shot-2012-09-30-at-2.44.05-pm.png

2023'TEN SONRA HEDEF 2071

Ne diyorusuz 'büyük millet, büyük güç hedef 2023'. Şunu söylüyorum o günleri biz göremeyeceğiz. Cumhuriyetimiz 100. yılımız dışında bir hedefimiz daha var. Hedef 2071 olacak.Sizler de 2071 'i inşaa edeceksiniz.

Yeryüzünde kibirle yürüyenler her zaman kaybetmiştir. Nereden geldiğimiz unutmadık, nereye yürüdüğümüzü hatırımızdan çıkarmıyoruz.

3 Kasım 2002'de yüzde 34 ile parlementonun 3'te 2'inin kazandığı zafer Ak Parti'nin değil milletinin zaferidir. 22 Temmuz 2007'de yüzde 47 ile elde ettiğimiz başarı Ak Parti'nin değil gariplerin, yeter artık diyenlerin başarısıdır. 21 Ekim 2007'deki elde edilen yüksek oranlar milletin haykırışıdır. 12 Haziran'daki zafer sadece AK Parti'nin değil 75 milyonun zaferidir. Biz sadece bize oy verenlerin partisi değiliz. Biz kendisine oy verenlerin muhabbeti ile değil biz Türkiye partisiyiz. Biz 75 milyonun partisiyiz. Biz herkesin partisiyiz.

screen-shot-2012-09-30-at-2.44.20-pm.png

BİZ ETNİK MİLLİYETÇİLİK YAPMAYIZ

Kımızı çizgileriimiz var. Nedir bunlar? Biz ne dedik etnik milliyetçilik yapmayacağız. Biz her türklü ayrımcılığı reddeden bir anlayışla yola çıktık.

Demokrasi yolunda ,özgürlükler yolunda atılması gereken tüm adımları attık. 10 yıl boyunca kimsenin hayat tarzına karışmadık. Hiçbir dayatmanın tarafında olmadık. Herkesin hayat tarzına saygı duyduk.İmtiyazlara dokunurken seçme özgürlüğünü genişleten parti olduk. 14 Ağustos 2001'ün öncesinde Trakya'nın çevresini ziyaret ettik. Orada Anadolu'nun yoksul köylerinde ayağında çarığı olmayan çocukların gözlerindeki ışığı gördük.

CHP DARBELERİN İÇİNDEDİR

Ana muhalefet partisi var ya tüm darbelerin içindedir. Ya fiilen yada fikren içindedir.

Ak Parti kuruluş ruhuna aykırı şekilde verasetçi rejimi demokrasi ile buluşturan partidir. Ak Parti Türkiye'yi tarihin akışıyla örtüşen şekilde sevk eden partidir. Ak Parti Türkiye'yi normalleştiren partidir. Ak Parti bugünde umudun partisidir.

erdoğan,hüzün.jpg

KİMSENİN HAYAT TARZINA MÜDAHALE ETMEDİK

10 yıl boyunca kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik. Bugünde etmedik etmeyeceğiz de. Kimsenin tercihlerine, yemesine, içmesine karışmadık. Yüzde 99'la da iktidar olsak yüzde 1'in hakkını korumak bizim boynumuzun borcu olarak kalacaktır.

Unututuklarımızı bir hatırlayalım. Türkiye'de millete,milletin değerlerine karşı aleni savaş yürütüldü. Bu ülkdede camilerin kapılarına kilit vuruldu.Camiler depoya, ahıra, müzeye çevrildi. Kuran-ı Kerim-i okumak yasaklandı. Ki bu CHP zihniyeti tarafından.

İnsanların özgürlüklerine kısıtlama getirildi. Sakal, bıyıklarından giyimine kadar. 1960'ta merhum Menders'i idam edenler sonraki Başbakanlara şu mesajı verdiler. Eğer millet ile devlet arasındaki mesafeyi kapartsanız sonunuz böyle olur.

SİZİN AKIBETİNİZİN DE MENDERES GİBİ Mİ OLMASINI İSTİYORSUNUZ?

Şuanki CHP de dedi. 'Siz de yoksa akıbetinizin Menders gibi mi olmak istiyorsunuz'.CHP'nin Genel Başkanı şunu söyledi. 'AK Parti kapatılacak. Temenni bu'. O Menders ezanı aslına döndürdüğünde herkes hüngür hüngür ağladı.

Kendimize muhafazakar demokrat dedik. Değişimin odağına temel hak ve özgürlükleri yerleştirdik. Hukuk devleti ilkesinin fiilen ve tam anlamıyla hakim kılınması gerektiğini haykırdık. Biz hiçbir zaman biz ve diğerleri anlayışına prim vermedik.

erdoğan,selm.jpg

BİZ KEFENİMİZİ GİYEREK YOLA ÇIKTIK

Halkı müslüman olan ülkede demokrasinin en ileri şekilde yaşatılabileceğini herkese gösterdik. Tüm Müslüman ülkeleri için bu anlayışımız örnek haline geldi. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Biz Merhum Özal gibi Allah'ın verdiği canı yanlız Allah alır anlayışı ile bu yola çıktık.

Biz çetelerden korkmadık, tehditlere boyun eymedik. Bugün artık siyasetin sahibi millettir. Siyaset Ak Parti ile itibar kazanmış. Büyük devlet milleti ile var olan milleti ile el ele olan devlettir.

Kimse hukukun dışına çıkamaz. Kimse bireyin hukukunu çiğneyemez. Kimse sırtını devlete dayayarak işkence yapamaz. Hiçbir memeur, isyasetçi benim vatandaşıma tepeden bakamaz. Üstten bakamaz. Milletin fertleri arasından ayrımcılığı elimizin tersi ile ittik.

ASALAKLARLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bugün milletin ekmeğini arttıtrak kurduğu İmam Hatip okulları tekrar açtık.Bugün Kuran okumanın önünü tekrar açtık. Başörtülü öğürencinin okula gitmesinin önünü açtık. Bizde dayatma yok. Biz kimseye yaşam tarzı dayatmıyoruz.

Devletin hücerelerine kadar sirayet etmiş çetelerle mücadele ettik etmeye de devam ediyoruz. Asalaklarla mücadele ettik, ediyoruz. O müdahalelerden hesap sorduk. Ve bugünde cesaretle hesap soruyoruz.

Biz 2002 yılında Türkiye'yi zor süreçte devraldık. 10 yılda yaptığımzı reformlarla millet ve devlet arasındaki mesafeyi kaldırdık. Gençler sizler bu ülkeyi bu milleti bu reformları ilerilere taşıyacaksınız.

Bu ülkenin geçmişte olduğu gibi geriye gitmesine göz yummayacaksınız. Sizler de çetelere geçit vermeyeceksiniz. Siz de demokrasiye müdaheleye geçit vermeyeceksiniz. Arkanıza milleti alacaksınız.

AK PARTİ İLE DARBELER DÖNEMİ KAPANMIŞTIR

Ak Parti ile darbeler dönemi kapanmıştır. Demokrasiye müdahale eden herkes er ya da geç milletin mahkemelerine çıkacak millete hesabını verecektir. 10 yıllık iktidarımız sürecin de kronik meseleleri çözdük.

Her sorunu çözdüğümüz iddiasında değiliz. Biz yola çıkarken de bu yolda yürüken de ...

10 yıl boyunca gece gündüz millete hizmet ettik. Bugün millet için ne yaptım diye başımı yastığı koyduğumda bu soruyu sorduk. Milletin huzurunda kendimizi hesaba çektik.

screen-shot-2012-09-30-at-3.05.13-pm.png

TERÖRLE MÜCAELEDE HEP YANLIZ BIRAKILDIK

Bir yandan terörle mücadele ederken terörü besleyen terörün istismar ettiği sorunların üzerine gittik. Demokratikleşme mücaelesinde gerek teröre karşı mücadelede hep yanlız bırakıldık. Hep engellerle karşılaştık. Ama bunları bahane olarak görmedik.

Geri adım atmadan mücadelemeiz sürdürdük.Bzi anaların babaların gözyaşı dindireceğiz dedik. Yanlız kalamamamız engellenmemize rağmen yolmuzda kararlılıkla ilerledik. Türkiye'de maalesef terörün piyasası oluşmuştur. Terörün alınan satılan piyasası satılan kan alınıp kan satılan can alınıp can satılan piyasası olmuştur.

ANA MUHALEFET PARTİSİ TERÖRÜN AĞZIYLA KONUŞUYOR

Kanlı piyasadan rant sağlayan içeriden de destek alıyor. Çetelerden , kendi şahsi hesaplarının peşine düşen siyasilerden kimi medyadan destek alıyor.

Bu ülkenin anamuhalefet partisi terör örgütünün servis ettiği belgelerle, terör örgütü ağzıyla konuşuyor. Sosyalist Eneternasyonel'de terör örgütünü, Filistinli direnişçilerle bir görecek kadar zilletin içerisindedir.

screen-shot-2012-09-30-at-3.05.25-pm.png

BİZ HAZIRIZ

Terar söylüyorum. Ana muhalefet partisin genel başkanı randevu istedi randevu verdik. geldiler 0turduk konuştuk derdimiz terörü çözmekti. MHP kendilerine randevu vermedi. Kendilerine şunu söyledim bu maddeler öneri mi tespit mi. İfade şu: Tespit.

Ben size teklif yapıyorum. MHP'yi falan bırakın. Şuan talimatı verinHemen bu arkadaşla açlılmaya başlasınlar. Herkesle görüşsünler bizim önümüze rapor getirsinler bunun üstünde bizler çalışalım. Yürütme olarak ne varsa biz bunu yapmaya hazırız dedik.

Yanındaki arkadaşı 2-3 ayı bulur dedik. 3 ayı geçtik hala dönecekler. Biz hazırız hazırsan ben arkadaşlarıma görevi verdim. Evet diyorsanız oturup konuşacağız. Mileti aldatmaya hakkınız hakkımız yok.Yapılacak bir şey varsa ve yapmıyorsak bunun hesabını veririz.

Tüm milletim şahit olsun bu adımı ben atıyorum.

Biz terörün estiği yerleri iyi biliyoruz.Güneydoğu'yu iyi biliriz. Biz Ankara'dan Güneydoğu'yı seyreden değiliz. Oraları görmüş siyasetçiyiz. Oradaki mücadelenin hangi koşullarda yapıldığını biliriz.

Milli birlik ve kardeşlik istiyoruz. Buna tahmmül edemeyen oldu. Siz bunun içinde ihanet var dediler. Sadece söyleyecekler ya. Biz bu projemizi devam ettiyoruz. Biz terörle mücadelenin sade güvenlik güçleri ile olmayacağını biliyoruz.

screen-shot-2012-09-30-at-3.05.46-pm.png

TERÖRE İNAT YAPACAĞIZ

Biz sadece bu bölgeye 35 katrilyonu bulan yatırımlar yaptık. Ama bölücü terör örgütü bunun önünüü kesmeye çalışıyor. Makineleri yaktılar,mühendisleri kaçırdılar.

Kardeşlerim Yüksekova'da Hakkari havalanı yapılıyor. Geçen gün makinelari yaktılar.Yaksalar da yapacağız. İnandına yapacağız. İnadına bu hizmeti gerçekeltireceğiz. 3-5 terörist için bu millete hizmeti ertelemeyeceğiz.

Tüm muhalefet tarafından yanlız bırakılmamıza rağmen bu mücadele devam edeceğiz. Kürt gençlerini zorla dağa kaçıran kürt çocuklarını öldürmeye programlayan örgüt...Dikkat edin kaçırılanlar AK Partinin ilçe başkanları,vekiller...Bu çok manidar.

KÜRTLERE TARİHİ ÇAĞRI

Benim Kürt kardeşimin Kürtlere bu kadar ağır bedeller ödeten bu canilerle hiçbir duygu bağı yoktur. Van depremi için gelmiş polisi şehit eden,imamı şehit eden, polisi alçakca sırtından vuran Kürt annelerini sokak ortasında katleden canavarlaşmış bu müsvettelerle Kürt kardeşimin işi yoktur.

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Terör örgütünün propogandasının etkisi altına kalmadan, uzantısının etkisi altında kalmdan vicdanı ile kalıp düşünmesini istiyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca kim bu kadar cesur adım atmıştır. Hangi dönemde kardeşlik için bu kadar çaba gösterilmiştir.

Ak Parti Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözümü için kararlı samimi adımlar atmıştır. Hiçbir engele boyun eymemiştir. Bugünden itibaren yeni sayfa açmak ve o sayfayı Kürt kardeşlerimizle doldurmak istiyoruz.

Biz 10 yıldır yaptıklartımızı Kürt kardeşlerimizin kafasına kakacak değiliz. Biz Kürt kardeşlerimizin adım atmasını bekliyoruz. Teröre karşı cesaretle seslerini yükseltmesini bekliyoruz. Yeniden Kürt kardeşlerimizle birlikte yol haritasını çizmek istiyoruz. Kürt kardeşlerimiz yeter diyerek teröre karşı cesaretle durmasını bekliyoruz.

Gelin bu sorunları birlikte çözelim bu sorunları şiddete teslim olarak değil bu sorunları teröristlerle kucaklaşmak suretetiyle değil sizinle kucaklaşanlarla beraber çözelim.

Bugün usanmadan söylüyorum inadına demokrasi,barış,kucaklaşma,kardeşlik diyorum.

BUNU SORMAYA KİMSENİN HAKKI OLAMAZ

Türkiye'nin 35 şehitliği var. Bazıları diyor sizin orada ne işiniz var. Bizim ecdadımız oralara niçin gittiyse biz o yüzden oralardayız. 4 kıtada şehitliği olan bir millete sizin orada ne işiniz var diye sormaya kimsenin hakkı olamaz.

screen-shot-2012-09-30-at-3.05.35-pm.png

İSRAİL'E KARŞI YUMUŞAMA YOK

Somali'deki kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz. Dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığı Filistin meselesine destek vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı kardeşim Muhammed Mursi'nin de desteğiyle başta Gazze olmak üzere Filistinli kardeşlerimiz daha rahat nefes alıyor. Filistin meselesine Türkiye olarak destek vermeye devam edeceğiz.

Ermenistan, Ermeniler, onların yerinde yer alanlar, içeride ve dışarıda fark etmez, bilsinler ki Azeri kardeşlerimizin hakları yerine gelmedikçe bizim tutumumuzda da bir değişme olmayacaktır.

İslamofobya bir nefret suçudur. Hele hele sevgililer sevgilisi peygamberimize hakaret etme cüretini gösteren, alçakça saldırıda bulunan bir zihniyete katlanmak asla bir özgürlüğe tahammül anlayışıyla tanımlanamaz. Bu düşünce özgürlüğü değildir. Ulusal anlamda adımımızı atıyoruz, uluslararası anlamda adımımızı atıyoruz. Antisemitizmi insanlık suçu olarak kabul eden Batı'nın, İslamofobya karşısında sessiz kalmasını kabul edemeyiz. Müslümanlara ve değerlerine saldırıları nefretle kınıyoruz.

EY MERKEL ADIM ATMAK ZORUNDASIN

Almanya'da başörtülü kızlarımıza karşı takınılan tavrı kabul edilemez. Ey Merkel, adım atmak zorundasın.

Suriye'de bir zalim iktidar var ve halkını acımasızca öldürüyor. Rusya'ya, Çin'e bunun yanında İran'a sesleniyoruz. Lütfen şu ana kadar olan tavrınızı tekrar gözden geçirin. Bu zalim yönetimlerin yanında olanları tarih affetmeyecektir.

Biz kendi başbakanına hain damgası vuran bu adamlarla nereye gidebiliriz. Ben bunu tazminata mahkum ettirmekten bıkmadım, bıkmayacağız. Arkadaşlarım, burada da davayı açtı.

IMF'YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VERECEĞİZ

IMF'ye şu anda borç 1,3 milyar dolar. Nisan'da bitiriyoruz, Nisan'da inşallah sıfırlıyoruz. Yatırımlar yoğun bir şekilde devam ediyor ve şimdi IMF ile teknik müzakereleri yapıyoruz. IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz.

2011 yılında küresel finans krizin en ağır seyrettiği dönemde Türkiye yüzde 8,5 büyüyerek, dünyada Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke oldu. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,2 büyüme kaydettik. İkinci çeyreğinde yüzde 2,9 ile pozitif büyüme içinde olduk. Bilinçli bir tercih olarak özellikle cari açığı düşürmek gayretiyle, bu yılın 4. çeyreğinden itibaren inşallah yeniden yükselişe geçeceğiz ve büyüme oranlarında hedeflerimizi vuracağız. 2013-2014'de büyüme hedefimiz inşallah yüzde 5.

MARMARAY ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇILIYOR

Ulaşımda tarihi adımlar attık atmaya da devam edeyeceğiz. Önümüzde yıl Marmaray açılıyor. 3.Köprü için çalışmalara devam ediyoruz. Yassı adayı yaslı ada olmaktan çıkarıp yanındaki adayı ile birleştirip demokrasi adası yapacağız.Proje hazır.Onunda adımını atıyoruz.

Şehit yakınlarına sağladığımız istihdam hakkı 1'den 2 'ye çıkarttık.

Şehit ve gazilerin çocuklarına yılda 1 kez ödeme yapıyoruz.

YENİ ANAYSADA MASADAN DÖNEN BİZ OLMAYACAĞIZ

Yeni Anayasa konusunda kararlığımız tam. Türkiye'ye çok büyük faydalar getirdiği yönetimi kurumsal hale getirrecek çalışma içindeyiz.

Şuanda parlementoda 336 gibi sayıya sahibiz. CHP'nin üye sayısı belli. MHP'nin 50. 3 üye de o versin. BDP'nin belli grubu zor kurdu. 3 üye onlar versin. Derdinmiz yeni anayasayı yapalım hepsi 3'er versin.Şimdi oylama yapılırsa ne olacak. Hangi parti bizimle burada bizimle bu işi halletmeye varsa biz onlarla da olsa yeni Anaysayı oturur konuşur gerçekleştiririz.

Masadan kaçan olmayacağız. Yeni Anaysaya ihtiyacımız var. Kapsayıcı,bütünleştirici, çoğulcu yeni anaysaya oluşturulmasında mücadelemeizi sürdüreceğiz.

Kadınlarımızın güçlendirilmesi konusu devam ediyor. Kadınlara şiddet konusunda çalışıyoruz bu konuda da mücadeleye devam edeceğiz. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırcağız. Buna devam edeceğiz.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz içinde elimizden gelene yapmaya devam edeceğiz. Kültür ve sanat değerlerimizi yeniden üretecek bir kültür politikasını yükseltmeye devam edeceğiz.

BÜYÜKŞEHİR SAYISI 29' A ÇIKACAK

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını süratla devam edeceğiz. Şehirlerimiz tek aileyi mağdur etmeden dönüştüreceğiz. Bu konuda halkımızn desteğini bekliyorum. 27 Ekim'de 16 olan büyükşehir sayısını 29'a çıkaracak yasal düzenlemeyle adımı atacğız.

KOLTUĞA YAPIŞIP KALANLARDAN OLMAYACAĞIZ

Biz bizden önceki gibi koltuğa yapışıp kalanlardan olmayacağız dedik.Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Bu bir veda değil, bu bir estir, bir duraktır. Bitmeyen şarkının notaları arasında bir moladır. Bu yorgunluğun molası değil, bir dinlenme değil, bir ilkenin, bir sözün bir vaadin yerine getirilmesidir. Vereceğimiz molada yine milletimizin hizmetinde olacağız. Hayatımın her safhasında millete hizmet safhası benliğimizin önünde oldu.

AİLEM, EŞİM, ÇOCUKLARIM BENİ AFFETSİN

Ailem, eşim, çocuklarım beni affetsin, kimi zaman dava uğruna onları ihmal ettiğim oldu. Anarşinin en hızlı olduğu dönemde eve geç saatte dönerken anacığımın beni balkonda beklemesini unutamıyorum. Bu davada hiçbir zaman ben olmadı. Bu davada makam, mevki hırsına yer olmadı. Bu dönemden sonra biz kenara çekileceğiz, başka arkadaşlarımız bu görevi omuzlayacak. Hiç endişeniz olmasın, bu dava yerde kalmaz. Ben çok ümitvarım.

Hiç endişeniz olmasın, bu dava yerde kalmaz. Kim var denildiğinde, sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyerek öne çıkacak, nefsini, benliğini, şahsi beklentilerini bir kenara koyup kendini bu davaya, bu harekete adayacak nice arkadaşlarım var.

Omurga kalıyor, hücre yenileniyor. Bu davaya fitne fesat sirayet edemez. Ne manşetler ne karanlık senaryolar ne komplolar bu davanın içine ikilik sokamaz. Her birimiz aramıza sızmaya aramıza nifak sokmaya bizi birbirimize hasım gibi rakip gibi göstermeye çalışan karanlık çevrelere karşı çok, ama çok dikkatli olacağız. Ben tüzüğümüz gereği bu büyük kongrede son kez genel başkanlığa aday oluyorum. Yetki verilirse, Allah izin verirse 3 yıl partimin başındayım. Ardından, partimin vereceği sorumlulukları yüklenerek, o alanlarda görev ifa edeceğim. Bu can bu bedende olursa, farklı görevlerle, farklı ünvanlarla birlikte olacağız.

PARTİM BANA HANGİ GÖREVİ VERİRSE ONU YERİNE GETİRECEĞİM

Bizim molamız dahi millet içindir. Vereceğimiz bu molada, her ne şekilde olursa olsun, yine milletimizin hizmetinde olacağız. Partim bana, 3 dönemi dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse, bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğiz.

Sizlerden helallik diliyorum. Ben sizlerden razıyım, sizlerin de benden ve arkadaşlarımdan razı olmasını istiyorum.

Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler.