BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  GÜNCEL

Flaş açıklama: Bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresi verecek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce emniyetin verdiği bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresinin vereceğini açıkladı...

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı’nda pasaport ve ehliyetler konusunda flaş bir açıklama yaptı.

Vatandaşın önündeki bürokratik süreçleri azaltmak için çalıştıklarını belirten Süleyman Soylu, “Vatandaşımız için bürokratik işlemlerde zaman ve mekan tasarrufunu iyi yapmalıyız. 11 milyon 100 bin nüfus idaremiz yeni çipli kartlardan verdiler. 1.5-2 ay patinaj yaptık. Yedi günde bunu sağlıyoruz. Bunu bir gün daha aşağı düşüreceğiz. Şehir merkezleri içinde beş güne ineceğiz" dedi.

'PASAPORT VE EHLİYETİ NÜFUS İDARESİ VERECEK'


"Bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresi verecek" diyen Bakan Soylu şöyle devam etti: "Vatandaş bir parmak basınca devlet sana bir daha parmak bas demeyecek. Hem vatandaşımız fazla zaman tüketmeyecek hem de kamu dairesindeki verimliği en üst noktaya çıkaracağız."

TRAFİK TESCİL İŞİ NOTERLERE VERİLİYOR

Trafik tescil konusunda da yeniliklerin kapıda olduğunu belirten Bakan Soylu, "Trafikteki tescili 2018 Mart’a yetişecek noterlere vereceğiz. Maliyet yükselmesi olmayacak" dedi.