BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

FKÖ Yarmuk'ta Suriye operasyonuna katılmayacak

Filistin Kurtuluş Örgütü, dün yaptığı bir açıklamanın aksine, Şam'da Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yarmuk Kampı'nda Suriye ordusunun IŞİD'e karşı düzenleyeceği operasyona katılmayacağını açıkladı.

Abone ol

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Şam'da Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yarmuk Kampı'nda Suriye ordusunun Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı düzenleyeceği operasyona katılmayacağını açıkladı.

Açıklama, FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Macdalani'nin, Yarmuk'ta IŞİD karşıtı bir askeri operasyonda Filistinlilerin Suriye hükümetiyle birlikte hareket edeceğini söylemesinden saatler sonra sonra yapıldı.

Şam'ı ziyaret eden Macdalani, Perşembe günü, 14 Filistinli grubun IŞİD'e karşı Suriye ordusuyla ortak bir operasyon yapılmasını istediğini söylemişti.

Ancak ilerleyen saatlerde FKÖ'den zıt içerikte bir açıklama geldi.

FKÖ, "bir askeri operasyona sürüklenmeyeceğini" belirtti kampta hâlâ bulunan insanların zarar vermemesi için daha farklı araçların gerekli olduğunu söyledi.

IŞİD, Yarmuk kampının hemen hemen tamamını kontrol altına almış durumda.

Kampta yaklaşık 18 bin kişi iki yıldan fazla süredir mahsur.

Yarmuk'ta hem Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı ve hem de Esad karşıtı gruplar barınıyor.

Kamptaki ana Filistinli grup Aknaf el-Makdis hem hükümet güçleri hem de IŞİD'le savaşan Suriyeli muhaliflerle birlikte hareket ediyor.

Birleşmiş Milletler, kamp içinde kalan Filistinli ve Suriyelilerin durumundan son derece kaygılı olduğunu belirtiyor.

Kampta insani kriz ise kapıda. Zira temel ihtiyaç malzemeleri ve tıbbi malzeme sıkıntısı çekiliyor.

IŞİD militanları geçen hafta Suriye'nin başkenti Şam'a doğru harekete geçmiş ve Filistinli grupların direnişini aşarak Yarmuk'a girmişti.