BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  EKONOMİ

Fitch Türkiye'nin kredi notunu düşürdü mü?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu düşürdü mü? Piyasaların merakla beklediği açıklama bu akşam.

Abone ol

Piyasalar bayram tatili nedeniyle erken kapanan işlem gününde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten Türkiye ile ilgili akşam saatlerinde gelecek kararı merakla bekliyor.

Bayram tatili nedeniyle yarım gün işlem görülen piyasalar, akşam saatlerinde Fitch’ten gelecek Türkiye değerlendirmesini yakından takip edecek. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in ise Türkiye'nin kredi notuna dair değerlendirmeyi Avrupa piyasalarındaki kapanışın ardından açıklaması bekleniyor. Ekonomistler ve analistler ağırlıklı olarak Türkiye'nin BBB- olan 'yatırım yapılabilir' seviyedeki notunun değişmesini öngörmezken, kurumun Türkiye'nin 'durağan' olan görünümünü ise 'negatif'e çekebileceğini belirtiyor.

TÜRKİYE'NİN NOTU

Moody's ve Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" olarak değerlendiriyor. Kredi notunun görünümü ise Fitch tarafından "durağan", Moody's tarafından ise "negatif" olarak tutuluyor.