BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Fişleme skandalında yeni gelişme!

Tunceli Valiliği'nin Hozat ilçesindeki fişleme skandalıyla ilgili olarak 2 müfettiş incelemeleree başladı.

Abone ol

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde jandarma ve polis tarafından ilçede çok sayıda kamu görevlisi ve kişinin fişlendiğinin ortaya çıkması ardından Tunceli Valiliği'nin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan 2 mülkiye başmüfettişi bugün kente gelerek çalışmalara başladı.

HAFTA SONU ARAMA YAPILMIŞTI

Hozat'da İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'nin bazı kişileri iddiaya göre kaymakamlık talimatıyla fişlemesinin ortaya çıkması ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Fişleme skandalının ortaya çıkması ardından Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hafta sonunda arama yaptı.

Aramada polis ve jandarmadaki bütün bilgisayarların hard diskler kopyalanıp alınırken, birçok belge ve dokümana da el konuldu. Savcılık soruşturma kapsamında 5 yıl içinde ilçede görev yapan ve emniyet ve jandarmanın istihbarat birimlerinde çalışan birçok polis ve astsubayın da bilgisine başvurmak üzere savcılığa davet ettiği öne sürüldü. Soruşturmada ilçede geçmiş dönemlerde görev yapan jandarma komutan ile emniyet amirlerinin ifadesine de başvuracağı belirtildi.

Olayla ilgili Tunceli Valiliği de başlattığı soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep etti. Bakanlıktan gelen 2 mülkiye başmüfettişi bugün, fişleme skandalıyla ilgili soruşturmaya başladı.