BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Fişleme iddiaları meclis gündeminde!

CHP, Taraf gazetesinde yer alan fişleme iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana sordu: “Hükümetinizin Kamu Kurumlarında işe alımların mülakat safhasında Kırmızı, Mavi ve Yeşil Listeler hazırladığı ve memur alımlarının oluşturulan Kırmızı, Mavi ve Yeşil listeler üzerinden gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?”

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

1- Hükümetinizin Kamu Kurumlarında işe alımların mülakat safhasında Kırmızı, Mavi ve Yeşil Listeler hazırladığı ve memur alımlarının oluşturulan Kırmızı, Mavi ve Yeşil listeler üzerinden gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

2- İddia doğru ise, hazırlanan Kırmızı listede Kürt Vatandaşlar, Geziciler ve CHP Üyeleri ve üyelerin yakınlarının yer aldıkları ve kırmızı listede yer alan vatandaşlarımızın memur alımlarında kesinlikle “elenmesi gerekenler” olarak belirtildikleri iddiası doğru mudur?

3- Mavi listede AKP Üyeleri ile üyelerin yakınları ile Milli Gençlik Vakfı’ndan yetişmiş kişilerin; Yeşil renkli listede ise, çalışmasında sakınca olmayan ve siyasi konularda çok fazla bir bağlantısı bulunmayan kişilerin yer aldıkları iddiası doğru mudur?

4- İddia doğruysa memur alımlarında “Hukuk”a aykırı olarak uygulamaya konulan Kırmızı, Mavi ve Yeşil Listeler kim veya kimlerin talimatlarıyla hazırlanmıştır?

5- Memur alımlarında uygulamaya konulan Kırmızı, Mavi ve Yeşil Listeler kimler tarafından hazırlanmıştır?

6- Listelerin hazırlanmasında AKP İl ve İlçe Teşkilatlarının da yer aldıkları iddiası doğru mudur?

7- Memur alımlarında Kırmızı, Yeşil ve Mavi Renkli Listeler üzerinden memur alımları yapılması talimatı kim ya da kimler tarafından verilmiştir?

8- 18 Şubat 2014 tarihine kadar kaç tane Kırmızı, Yeşil ve Mavi Liste hazırlanmıştır?

9- Listeler ne zamandan beri memur alımlarında kullanılmaktadır?

10- Maliye Bakanlığı bünyesindeki yazılı sınavlardan yüksek puan aldıkları halde kırmızı listede yer aldıkları için müfettiş adayı vatandaşlarımızın elendikleri iddiası doğru mudur?

11- 18 Şubat 2014 tarihine kadar kaç vatandaşımız “ayrımcılığa” tabi tutularak memur alımlarında kırmızı listede yer aldıkları için sözlü sınavlardan elenmişlerdir?

12- Yoğun çalışmalar sonucu emek ortaya koyarak KPSS’den yüksek puan alıp sözlü sınava hak kazanan fakat bu tür uygulamalardan dolayı memur olamayan vatandaşlarımızın yaşadığı durum büyük bir haksızlık örneği değil midir?