BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  DÜNYA

Fırtına rekora esiyor

Avrupa Kupalarında 13 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, Galatasaray’ın UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası’nı müzesine götürdüğü dönemde yakala...

Abone ol

Avrupa Kupalarında 13 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, Galatasaray’ın UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası’nı müzesine götürdüğü dönemde yakalamış olduğu 15 maçlık yenilmezlik serisine göz koydu.
Bordo-mavili takımın Avrupa Kupaları’ndaki başarılı gidişatı, Galatasaray’ın UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası’nı müzesine götürdüğü dönemde yakalamış olduğu 15 maçlık yenilmezlik serisini geçip yeni bir rekor hedefliyor. Trabzonspor, bu sezon Avrupa Kupalarında yakaladığı başarıyla göz dolduruyor. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde, yenilmezlik armadasını takan bordo-mavililer , UEFA Kupasını müzesine getiren ilk Türk takımı olan Galatasaray’ın rekoruna doğru ilerliyor.
Sarı-kırmızılı takım 1999-2000 sezonunda mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde son olarak Chelsea’ye kendi sahasında 5-0 yenilen Galatasaray, Hertha Berlin’i 4-1 ve Milan’ı 3-2 yenmesine rağmen bir üst tura çıkamayarak, yoluna UEFA Kupasında devam etti. Daha sonra sarı-kırmızılı takım yakaladığı 9 maçlık yenilmezlik sonrası kupaya uzanmaştı. Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid’i Süper Kupa finalinde uzatmalarda 2-1 yenerek kupayı müzesine getirerek tarihi başarıya imza atmıştı. Söz konusu dönemde Galatasaray, Avrupa Kupaları’nda oynadığı 15 maçta 11 galibiyet, 4 de beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı takım oynadığı 15 maçta 35 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.

TRABZONSPOR GALATASARAY’IN REKORUNA DOĞRU KOŞUYOR.
Trabzonspor, UEFA Avrupa Liginde Apollon Limassol takımını 4-2 mağlup ederek, Avrupa kupalarındaki yenilmezliğini 13 maça çıkardı. En son 23 Şubat 2012’de Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına deplasmanda 4-1 kaybeden bordo-mavililer, sonrasında 643 gündür Avrupa’da yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 9 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Attığı 26 gole karşılık ise kalesinde 9 gol gördü.
(İHA)