BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Fırtına ne zaman etkisini kaybedecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'u dün geceden beri etkisi altına alan şiddetli fırtınanın ne zaman biteceğini açıkladı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağmur ile ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde 67 ağacın devrildiği, açık deniz seferlerinin aksadığı, çok sayıda tabela ve reklam panolarının hasar gördüğü fırtınanın öğlen saatlerinde etkisini kaybedeceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, Cuma günü saat 18.00’den itibaren İstanbul’da başlayan şiddetli yağış ve fırtınanın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Halen aralıklarla devam eden yağmurda metrekareye 5 ila 115 kg aralığında yağış düştü.

Rüzgarın hızı 50 ila 105 km/saate ulaştı. İstanbul’da kuvvetli yağış etkisini kaybedeceği ancak, molalarla bu gece saatlerine kadar bölgesel yerel olarak yağacağı tahmin ediliyor.

Gece 01:00 sonrasında yağışın hafiflemesinin ardından kuvvetlenen rüzgar tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, açık deniz seferlerinin aksamasına neden oldu. Şiddetli rüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor.