BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL

Fırtına minareleri yıktı geçti!

Kış geç geldi ama tam geldi. Dün başlayan kar ve fırtına doğuyu felç etti. Köy yolları kapandı, çatılar uçtu, minareler devrildi...

Abone ol

Kar yağışı doğu ve güneydoğuda yaşamı olumsuz etkiliyor. Dün başlayan kar yagışı ve fırtına evlerin çatısını uçurdu, minareler devrildi, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı Erzurum'da nişanlısını görmeye giden bir gencin de hayatını kaybetmesine neden oldu. İşte illerden gelen ilk haberler...

NİŞANLI GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ
Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da 500'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Dün gece Bingöl'den Erzurum'a gelen 3 yolcu otobüsü ve bir otomobil Çat yolunda yaklaşık 5 saat mahsur kaldı. Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde ise nişanlısını görmeye giden 20 yaşındaki Mustafa Özer kaldığı evin çökmesi üzerine yaşamını yitirdi.

LODOS MİNARE YIKTI
Hızı saatte yaklaşık 60 kilometreye ulaşan Lodos ise başta Muş olmak üzere Kars ve Iğdır'ın ilçelerinde etkili oldu. Muş kent merkezinde birçok evin çatısı uçtu. Elektrik direkleri ve ağaçları yerinde söktü. Park halindeki çok sayıda otomobil hasar gördü. Kale ve Berat caminin minareleri de yıkıldı. Can kaybının yaşanmdığı Muş'a köyleriyle birlikte dün geceden itiraben elektrik ve su verilmiyor.

VAN'DA FIRTINA
Van'da gece etkili olan fırtına sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Fırtınanın etkili olduğu Gevaş ilçesi'nde enerji ve iletişim hatlarında meydana gelen arıza yüzenden elektrik verilemezken, haberleşmede yapılamadı. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı yüzünden Ankara'dan kalkan THY'na ait uçak, Van üzerinden pas geçerek Diyarbakır'a iniş yapmak zorunda kaldı.