BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

'Fırsatçı' suçlaması Starbucks'a geri adım attırdı

Kafe zinciri Starbucks, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlattığı toplumsal çeşitlilik ve ırk eşitliğini destekleme kampanyasını yürütemeyip bırakmak zorunda kaldı. Şirketin kampanyası 'fırsatçı' diye nitelendi.

Abone ol

Kafe zinciri Starbucks, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlattığı toplumsal çeşitlilik ve ırk eşitliğini destekleme kampanyasını yürütemeyip bırakmak zorunda kaldı.

Kampanya "fırsatçı ve uygunsuz" diye eleştirildiğinden, Starbucks'ta kahve ve diğer içecekleri hazırlayanlar, bundan böyle bardaklara Race Together yazmayacak.

Şirket sözcüsü Jim Olson, ırk eşitliği girişiminin, bardaklara mesaj yazılmadan sürdürüleceğini belirtti.

Kafe zincirinin kampanyası, New York ve Ferguson'da bazı siyahların polis tarafından öldürülmesini izleyen ulusal protestolar üzerine başlatılmıştı.

Starbuck'ın CEO'su Howard Schultz, şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda, "inanın, bu girişim için evrensel düzeyde övgü almayı zaten beklemiyorduk" dedi.

Bazı müşteriler kahve satın alırken ırk konusunda konuşmak istemediklerini söyledi. Michigan Üniversitesi'nden öğrenim gören 19 yaşındaki Afrika kökenli Amerikalı Ninette Musili, "Çoğu insan Starbucks'a kahve içmeye geliyor. Irk konusu, özellikle Starbucks'ta gündeme getirilmesi zor olan bir konu." dedi.

46 yaşındaki Shane Mulholland da, kafe zincirinde ırk konusunun konuşulamayacağını belirtti; "İnsanlar buraya kahve içmeye geliyor. Kendi siyasi söylemlerini savunmaya değil. Ben bu yüzden buraya gelmemeyi bile düşündüm bir ara." dedi.

Mulholland, Starbucks'ın yerleşmiş bir marka olması yüzünden, müşterilerini soğutmak yerine, ırk gibi konularda tarafsız kalması gerektiğini söyledi.

Shane Mulholland, "Yaptığınız işe ilgi çekmek için yapabileceğiniz başka şeyler de var. Herhalde çok para kazanıyorlar ki, böyle bir konu yüzünden müşteri kaybetmeyi umursamıyorlar." dedi.