BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95
GÜNCEL

Fırıntaş'tan şeffaf üretim

Balıkesir Büyükşehir Belediye’si şirketlerinden Fırıntaş, Türkiye’deki halk ekmek fabrikaları arasında ekşi maya ile üretim yapan ilk tesis olma özelliği taşıyor.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan 53,5 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Avrupa standartlarına uygun makineler ile donatılmış fabrikası ile Balıkesir halkının damak tadına hitap eden Fırıntaş, ekmek üretiminde Türkiye standartlarının üzerine çıkıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye’si şirketlerinden Fırıntaş, Türkiye’deki halk ekmek fabrikaları arasında ekşi maya ile üretim yapan ilk tesis olma özelliği taşıyor. “Mayasında Sağlık Var “ sloganı ile yola çıkan Fırıntaş, kalite, sağlık ve hijyenden ödün vermeden Balıkesirlileri doyurmaya devam ediyor. Fırıntaş tüketicinin sağlığını önemsiyor, ürettiği her ürünün tüm aşamalarında bu sloganla beraber çalışmalarına devam ediyor. Tesiste ekmekler, el değmeden ve yararlı bakteriler korunarak üretiliyor. Hamur, makine tarafından strese sokulmadan işleniyor ve itinayla ekmeğe şekil veriliyor. Yumuşak hamurları bile işleme özelliğine sahip makineler sayesinde el değmeden 15 dakikalık aralar ile 16 çeşit ekmek üretilebiliyor.

Üretim her yaştan halka açık

Fırıntaş üretimde şeffaflığını göstermek için kalitesini ve hijyenini yerinde görmek isteyen vatandaşlarımıza fabrikanın kapılarını açıyor. Türkiye’nin örnek halk ekmek fabrikalarından olan Fırıntaş, hizmete girdiği Haziran 2016’ dan bugüne yaklaşık 3400 ziyaretçiyi ağırladı.

Çoğunluğunu anaokul ve ilkokul öğrencilerinin oluşturduğu misafirlere üretim aşamaları adım adım gösterilirken çocuklara da ekşi mayalı hamurla ekmek yapımı öğretiliyor.

Ziyaret sırasında üretim sürecini adım adım izleyen misafirlere, gezinin sonunda ekşi mayalı Fırıntaş ekmeklerinin tadımı yaptırılıp beğenilerine sunuluyor.

Her yaştan ziyaretçiye açık olan Fırıntaş, günümüzde önemi her geçen gün artan ekmek üretimini teknolojiyi kullanarak daha da sağlıklı ve kaliteli hale getiriyor. Başta anaokul ve ilkokullar olmak üzere, Teknik liselerin gıda bölümü öğrencilerini, Balıkesir Üniversitesi’nin Turizm Fakültesi ve Gastronomi bölümü öğrencilerini, yaşlılar gününde değerli büyüklerimizi ağırlayan Fırıntaş’a İstanbul, Bursa, Kayseri, Erzurum gibi il dışından birçok belediye de ziyarette bulundu.

Tüm bu ziyaretlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur’un vizyon projelerinden biri olan Fırıntaş halk ekmek fabrikasının modern üretim süreci anlatılıyor.

Sitene Ekle