BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  POLİTİKA

Fırattan CHPye manidar sözler

Ak Parti Genel Başban Yardımcısı Fırat CHP'ye yüklenmeyi sürdürüyor. Bakın neler söyledi?

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Dünyada ana muhalefet olup da oyunu artıramayan tek parti CHP'dir'' dedi.

Fırat, Adıyaman'ın Kahta AK Parti ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ya da bir başka kişinin kurduğu bir parti olmadığını belirterek, AK Parti'nin milletin kurduğu bir parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin ''yukarıdan emirle kurulan ve yakınlarını koruyan'' bir parti olmadığını, AK Parti ile diğer partiler arasındaki en önemli farkın da bu olduğunu dile getiren Fırat, ''AK Parti iktidar olduğu halde oyunu artırabilen tek parti. Buna karşılık dünyada ana muhalefet olup da oyunu artıramayan tek parti CHP'dir'' diye konuştu.

Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu aslında bilimsel araştırma konusu mutlaka olmalı. Eskiden belki silah veya süngü zoruyla iktidar olabilirdiniz. Ama bir süre süngünün üzerinde oturduktan sonra gidersiniz. İktidarda kalıcı olabilmeniz için halka inanmak, halkın iradesine saygı göstermek zorundasınız. Halkın kutsal saygınlıkları ile alay edemesiniz, ettiğiniz takdirde bu millet size cevabını verir.

Kendilerini Atatürk'ün partisi görüyorlar. Şu ana kadar muhalefetin başında bulunan beyefendi, Atatürk'ün partisini sandığa gömme becerisi gösteren tek kişidir. O bakımdan ben bu partiyi Atatürk'ün partisi görmüyorum, olsa olsa sayın Baykal'ın partisidir.''

''BAYKAL MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ''kara paranın üzerinde oturmakla'' suçlayan Fırat, Baykal'ı mal varlığını açıklamaya çağırdığını, çağrısının gazeteler tarafından haber yapılmadığını, çağrısının haber değeri taşımamasına ise bir anlam veremediğini kaydetti.

Baykal'ın mal varlığının ''tartışmalı olduğunu'' ve kendisinin bunu avukatlık yaptığı dönemde kazandığı servet ile elde ettiği yönünde beyanları bulunduğunu aktaran Fırat, söz konusu dönemlere ilişkin serbest meslek erbaplarının vergi dairelerine gelirlerini bildirmek zorunda olduğunu bildirdi. Fırat, ''Sayın Baykal, hangi dönem, hangi vergi dairesine, hangi numara ile kayıtlıydın? Bu da basit bir sual. Bu dönem içerisinde ne kadar gelir beyan ettiniz? Ne kadar vergi ödediniz?'' diye konuştu.

Fırat, mal varlığının nasıl açıklanacağına ilişkin formatın Başbakanlık internet sitesinde görülebileceğini ifade ederek, mal varlığını açıklamadığı sürece Baykal'ın açıklamalarının inandırıcı olmayacağını savundu.

AK Parti Kahta İlçe Kongresine Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Hüsrev Kutlu ve Mehmet Erdoğan ile çok sayıda davetli ve partili katıldı.