BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,88
HABER /  POLİTİKA

Fırat Kalkanı genişletiliyor Erdoğan resmen açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın Suriye'deki operasyonlarının genişletileceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" dedi.

Konuşmasında Suriye’de yaşananlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak. Suriye’deki meselenin bir terör örgütü ile mücadele sınırlarının çok ötesine taştığı artık açıkça ortadadır. Suriye’de etkisiz hale getirilen terörist sayısında 50, 100 kat daha fazla sivil ölüm yaşanıyor olmasını kimse izah edemez. İnsanlığın ortak görevi bu katliama dur demektir. Üzerimize düşeni yapıyoruz. İstiklalimize ve istikbalimize yönelik senaryoları bozmanın bedelini kendi topraklarımızda ödemektense Suriye ve Irak’ta ödemeyi tercih ederiz.

Buralarda yaşayan kardeşlerimizin feryatlarına kulak tıkama hakkına da sahip değiliz. Aynı durum ile karşılaşmamız halinde felaketi hesaplaması lazım. Az önce Recep Tayyip Erdoğan adında bir yavru ile tanıştım. Suriyeli, annesi de orada. Suriye’de bu süreç böyle devam etmeyecek. Bu FETÖ ihanetini nasıl başarısızlığa uğrattıysak, mücadelemizi durdurmak veya rayından çıkarmak için atılabilecek diğer adımları da akamete uğratacak güce ve inanca sahibiz. Tüm kurumlarını milli ve yerli bir anlayış ile yeniden düzenleyen Türkiye’nin hareket kabiliyeti artık çok daha fazla geniştir. Dostlarımız, müttefiklerimiz ile daha güvenli, huzurlu, daha müreffeh bir dünya için çalışmalarımızı yürüteceğiz."