BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  MEDYA

Fırat Kalkan'ı bir yıl önce planlanmış!

Mete Yarar, Fırat Kalkanı operasyonunun bundan 1 yıl önce planlandığını; ancak üst üste terör olayları ve Rus uçağının düşürülmesi gibi nedenlerden dolayı icra edilemediğini söyledi.

Abone ol

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik operasyonunun bir yıl önce planlandığını; ancak o dönemdeki terör olayları nedeniyle bunun yapılamadığını söyledi. Yarar, Fırat Kalkanı operasyonuyla TSK'nın yeniden ayağa kalkış hareketi olarak nitelendirdi.

Mete Yarar, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Türkiye'nin Suriye'ye yönelik sınır ötesi operasyonu Fırat Kalkanı'nın TSK'nın yeniden ayağa kalkış hareketi olduğunu söyleyen Yarar, operasyonun bundan 1 yıl önce planlandığını ve harekete geçmek üzereyken Suruç'taki patlamanın meydana geldiğini kaydetti. İşte Yarar'ın o sözleri:

"Paraşütle atlayan askerin ilk paraşütü açılmaz, yedek paraşütü açılır da yere inerse, hemen yeniden paraşütle atlatırlar. Yoksa bir daha atlamaya cesaret edemez. Bir orduyu ayağa kaldırmak istiyorsanız çok daha güç bir görev vereceksiniz. Ordular kendilerini böyle ispatlar. Kışlaya çekerek değil. Bugün yaşattıkları onurlar ve duruşlar, orduya vatandaşın bakışını da değiştirecek. Cuntacılar yüzünden zedelenmiş duvarlar yeniden onarılacak. Bir ordu kendisine verilen görevi ifa ede ede güveni kazanır."
"Bu ülke zaten zor şartlardan geçiyor. Birçok şeyle uğraşıyor. Ama bunu da yapaken hata yapabilirsiniz. Cuntacıların içinde barındırması da hatadır. TSK'nın bunu bertaraf edemesi de hatadır. Ancak bu harekat TSK'nın yeniden ayağa kalkış hareketidir.

"BİR SENE BOYUNCA KAFAMIZI KALDIRTMADILAR"

Suriye'ye operasyon 25 Temmuz 2015'te yapılacaktı. Bayram öncesi sınıra yığınak yaptık. Bayram bitecek, Türkiye'nin savunduğu bir bölgenin oluşturulması gibi bir durum vardı. 24 Temmuz'da Suruç'ta bomba patladı. IŞİD yaptı denilen saldırı, IŞİD üstlenmedi. Sonrasında Diyarbakır'da uyuyan iki polisin şehit edilmesi, PKK'nın hendek siyasetine girmesi ve 1 sene boyunca devletin bütün birlikleri angaje olduğu bir senelik uğraş. Tam kafanı kaldırıyorsun Rus uçağının düşürülmesi. Bunların her biri aynı anda oldu. Bütün komando tugayları bu operasyona dahil oldu. Bütün birliklerin bu haldeyken Suriye'ye girebilir misin? 1 sene boyunca bize kafamızı kaldırtmadılar."