BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Firas İbrahim Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Iraklı Firas 40 bin TL bulamazsa iki kolunu ve bir bacağını kaybedecekti. Twitter'da binlerce insan çığlık atınca Özel Harbiye Diyabet Hastanesi devreye girdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Onun adı Firas. Firas Irak'ta çocukluğunu yaşayamayan yüzbinlerce çocuktan sadece biri. Oyuncaklar, sokakta koşup, zıplamak onlara zaten haram.

Her gün bombaların ve ateşin içinde hayatta kalma mücadelesi veren o çocuklardan Firas başına geleceklerden habersiz sadece birkaç dakikalığına da olsa çocuk olduğunu hatırlamak istemişti.

Eline aldığı demir çubukla oyun oynuyordu ki o talihsiz kaza başına geldib. Elindeki çubuk elektrik hattına dokundu. 

İki kolu ve bir bacağı ağır hasar gören Firas için kolunun kesilmesinden başka çare bulamadı doktor.

Taa ki bir Türk doktorun Firas ve ailesine o müjdeli haberi verene kadar. Tedavi Türkiye'de mümkündü ancak bir sorun vardı o da 40 bin TL.

Firas'ın ailesinin önüne konulan tablo buydu. Ya 40 TL'yi ver yada çocuğununun kollarını ve bacağını.

a.20130409012423.jpg

SOSYAL MEDYA EL UZATTI

Kimseden yardım göremeyen Firas ve ailesinin sesini İnternethaber yazarı Nesrin Yılmaz'ın 'Babalar da ağlar...' yazısını okuyan yardımseverler duydu.

Twitter'da #FirasİbrahimiçinDestekOL etiketiyle yardım kampanyası başlatan ve sayıları onbinleri bulan gönüllüler, kısa sürede TT listesine girdi. Sesini sosyal medya kanalıyla yetkililere ulaştıran gönüllüler, Firas'ın tedavisine başlanacağı sözünü aldı.

İstanbul'daki Harbiye Özel Diyabet Hastanesi yetkilileri, Firas'ın kolunun ve bacağının kesilmeyeceğinin müjdesini vererek tüm tedavisinin ücretsiz tamamlanacağını ailesi açıkladı.

Firas İbrahim İstanbul'a getirilerek hastanede tedavi altına alındı.