BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.437,47
HABER /  DÜNYA

Firari maymun yakalandı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde aylardır firari olarak yaşayan ’’Çiko’’ lakaplı sabıkalı maymun yakalandı. <br/>Sahibinden kaçtıktan sonra y...

Abone ol

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde aylardır firari olarak yaşayan ’’Çiko’’ lakaplı sabıkalı maymun yakalandı.
Sahibinden kaçtıktan sonra yaralama ve mala zarar verme olaylarıyla anılan maymun defalarca yakalanma girişimlerine rağmen yakalanamadı. Aylardır İnebolu’nun çeşitli mahallelerinde dolaşan "Çiko", son olarak girdiği bir evin odasında yakalandı.
İnebolu Yukarı Hatıpbağı Mahallesi Dr. Atilla Gürsoy Caddesi üzerinde bulunan Tarkan Köprülüoğlu’na ait bir eve giren maymun büyük korkuya neden oldu. Eve girdiği fark edilen maymun yatak odasına kaçtı. Ailenin 7 aylık bebeğinin odada bulunmaması bir tehlikeyi engelledi.

İTFAİYE ERİNİ YARALADI
Odanın kapısını kapatarak maymunun evden kaçmasını engelleyen Tarkan Köprülüoğlu, İnebolu Belediyesi İtfaiye Amirliği’ne olayı haber verdi. İtfaiye Amirliği’nden gelen görevliler maymunun bulunduğu odaya girerek maymunu yakaladı. Yakalanma esnasında itfaiye eri Burak Kömeçoğlu elinden yaralandı. Maymunun elinden ısırdığı Burak Kömeçoğlu, hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Firari maymun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü’nden gelen görevli memurlar Erdoğan Güloğlu ve Ahmet Çarklı’ya teslim edildi. Maymunun Bursa’daki rehabilitasyon merkezinde koruma altına alınacağı öğrenildi.
(İHA)