BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Film gibi hayat öyküsü

Âşık olduğu Türk için ailesini, ülkesini ve şöhreti bırakan Özbekistanlı keman ustası, 7 yıl sonra özlediği alkışlara kavuştu.

Abone ol

Âşık olduğu Edremitli inşaat işçisi Ali Mersinli (52) uğruna ailesini, ülkesini ve şöhreti terk edip Balıkesir'e yerleşen Özbekistanlı müzisyen Shadmanova Zulkhumor Süleymanovna (41), özlediği alkışlar, 7 yıl sonra duydu. Balıkesir Belediyesi Konservatuvarı'nda keman ve piyano öğretmenliği yapmaya başlayan Süleymanovna, ilk keman resitalini verdi.

Dünyaca tanınmış orkestra şefi Süleyman Shadmanov'un kızı olan Süleymanovna, Taşkent'te inşaat işleri yapan bir şirketin bekçisi Mersinli ile şehrin parkında karşılaştı. Süleymanovna ile Mersinli ilk görüşte birbirlerine âşık oldu. Mersinli'nin az Özbekçesi, Süleymanovna'nın kıt Türkçesiyle anlaşan çift evlendi. Bir süre Özbekistan'da yaşayan çift, 2001'de Türkiye'ye geldi.

Yıldızın yeniden doğuşu

Müzik öğretmenliği yapmak isteyen sanatçı, parasızlık yüzünden gerekli işlemleri yapamadığı için Türk vatandaşı olamadı. Ancak kızı Yasemin'in (6) bale öğretmeni Nigar Güleç, Shadmanova'nın keman çalışını duyunca, Balıkesir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Başkanı Toktay Üstündağ'ı aradı. Usta kemancı, Üstündağ'ın girişimleriyle aynı okulda müzik öğretmeni oldu