BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.490,49
HABER /  GÜNCEL

Film gibi cinayet!

11 yıl önce trafik kazası sonucu öldüğü bilinen şahıs aslında öyle bir şekilde ölmüş ki

Abone ol

Balıkesir'in Havran ilçesinde 11 yıl önce meydana gelen ve ''trafik kazası sonucu ölüm'' olarak kayıtlara geçen olayın, cinayet olduğu ortaya çıktı. Öldürülen kişinin ağır şekilde darbedildiği, olaya trafik kazası izlenimi verilerek, katil zanlıları tarafından hastaneye götürüldüğü belirlendi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 4 Ocak 2001'de Havran'da ''trafik kazası'' olarak kayıtlara geçen olayın ardından Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan V.Ç, durumunun ağır olması nedeniyle sevk edildiği İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KAZA SONUCU DEĞİL, DARP SONUCU

Söz konusu kişinin, faili meçhul trafik kazası sonucu değil, darp sonucu öldürülmüş olabileceği düşünülerek Havran Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine dosya, geçen yıl yeniden araştırılmak üzere açıldı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatı doğrultusunda olayın aydınlatılması ve gerçeğin ortaya çıkmasıyla ilgili çalışma yapmak üzere daha önceki cinayet olaylarında başarılı olan özel ekip görevlendirildi.

"KASTEN ADAM ÖLDÜRME"

Havran Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 13 Aralık 2011'de çalışmaya başlayan özel ekibin yaklaşık 6 aylık titiz bir şekilde yürütülen soruşturma ve elde edilen teknik bulguları neticesinde, olayın trafik kazası sonucu ölüm değil, ''kasten adam öldürme'' olduğu kanaatine varıldı.

Ekip, eldeki bilgiler ışığında R.K, M.K, H.K, F,K, L.K, S.K, M.K, T.Ş, C.K, M.Y ve N.E'yi gözaltına aldı. Sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından Havran Adliyesi'ne çıkarılan zanlılardan, M.K ve ona yardım ettiği belirtilen M.Y, tutuklandı.

ÖLDÜRESİYE DÖVÜLÜP TRAFİK KAZASI SÜSÜ VERİLMİŞ

Öldürülen V.Ç'nin, katil zanlısı M.K'nın eşini rahatsız ettiği iddiasıyla tarafların, sözleşerek belirtilen adreste buluştuğu ve burada kavga çıktığı öğrenildi.

V.Ç'nin ağır şekilde darbedildikten sonra trafik kazası süsü verilerek katil zanlıları tarafından, ''yolda yaralı buldukları'' gerekçesiyle hastaneye götürüldüğü belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün, belirtilen yerdeki trafik kazası izlenimi verilen olay ile ölen kişinin durumunun birbiriyle örtüşmemesi, ifadeleri alınan kişilerin çelişkili konuşmasından yola çıkarak, 11 yıllık sırrı çözdüğü bildirildi.

SON ÜÇ YIL İÇİNDE FAİLİ MEÇHUL OLMADI

Emniyet Müdürü Aydın, son üç yıl içinde il genelinde faili meçhul cinayet olayı bulunmadığını belirterek, ''Arkadaşlarımız yine çok titiz ve kararlı bir şekilde faili meçhul, yıllar önce işlenmiş bir cinayet olayının tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasını sağlayarak büyük bir başarı gösterdiler. Kendilerini gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Olayın aydınlatılmasında görev alan personelin Aydın tarafından altın ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildiği bildirildi.