BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Film galasına içki yönetmeliği engeli!

Günlerdir tartışmalar yaratan içki yönetmeliği Kutsal Damacana Dracoola galasını da etkiledi.

Abone ol

TAPDK’nın tartışma yaratan yeni yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi nedeniyle ‘Kutsal Damacana Dracoola’ filminin İstinye Park AFM Sinemaları’nda düzenlenecek galasında içki ikramı yapılamayacak

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yeni yönetmeliği kapsamında yarın İstinye Park AFM Sinemaları'nda yapılacak olan "Kutsal Damacana Dracoola" filminin galasında içki ikramı yapılamayacağı açıklandı.

İstinye Park AFM Sinemaları yetkilileri "Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra sinemalarımızda yapılan ilk gala Kutsal Damacana Dracoola... Hukukçularımızın verdiği bilgi doğrultusunda hareket ediyoruz. Tütün ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yeni yönetmelik kapsamında, içki ruhsatımız olmadığı için ilk olarak bu filmin galasında içki servisi yapılamayacak. Yönetmelik yürürlükte oldukça bundan sonra bir kadeh içki bile servis edemeyiz" açıklamasını yaptı.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin 6 Madde'nin b bendinde "Yetkili satıcılar tarafından satış belgesinde belirtilen işyeri adresi dışında satış veya sunum yapılamaz" ifadesi yer alıyor.