BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Filli kadın ustalar projesi hangi illerde başvuru nereye yapılacak?

Filli Boya 'Filli kadın ustalar' projesi ile 300 kadını iş sahibi yapacak. Peki kadın boya ustası projesine başvuru şartları neler yaş sınırı nedir ve başvurular hangi tarihlerde hangi illerde nereye yapılacak?

Abone ol

Filli Boya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle kadın boyacı ustaları projesini başlattı.

Peki başvuru şartları neler ve filli boya kadın boyacı ustası olmak için nereye başvurmak gerekiyor?

İlk etapta 15 ilde başlayacak eğitimlere 20-50 yaş aralığında, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabilecek.

Proje ile 2016 sonuna kadar 300’e yakın kadın usta yetiştirilecek.  Eğitimlerin akabinde yapılacak sınavda başarılı olanlar MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklar. Mayıs 2016’da MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar artık usta olarak çalışamayacaklar.

FİLLİ KADIN USTALAR PROJESİ NEDİR?

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında, iş arayan kadınların boya ustası olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Filli Kadın Ustalar projesiyle kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra kendilerine olan güvenlerinin desteklenmesi ve geleceğe umutla bakmalarının sağlanması da amaçlanıyor.

NEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar boya ustası olarak mesleğe başlayacak.

Filli Kadın Usta olmak isteyen adaylar, projenin başlangıç ayağını oluşturan 15 ildeki İŞKUR İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezine başvuru yapabilir.

HANGİ İLLERDE KADIN BOYA USTALARI YETİŞTİRİLECEK?

Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında eğitimler ilk etapta şu illerde başlayacak;

Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van

BOYA USTASI EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE KADAR SÜRECEK

Nisan’da başlaması planlanan ve her ilde farklı zamanlarda düzenlenecek ücretsiz eğitimlere, 15 ilde toplam 250 civarında kadın katılacak. Beş gün sürecek eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak. Proje ilerleyen dönemlerde tüm Türkiye'yi kapsayacak.

Filli Kadın Ustalar projesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler Filli Boya Çağrı Merkezi 444 1 222’yi arayabilir, www.filliboya.com adresini ziyaret edebilirler.